Завршен пети ФОН Хакатон

// Категорије: Факултет | ИТ |

Свечано је затворен пети по реду ФОН Хакатон, који су Удружење студената информатике ФОНИС и Истраживачко-развојни центар Факултета организационих наука реализовали у сарадњи са компанијом Телеком Србија. Пројекат се састојао из два дела, Хакатона који представља двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању и Tech Challenge-а, такмичења у осмишљавању технолошких иновација.

Такмичари су уложили много труда и показали су изузетне идеје и креативна решења. На великом финалу ФОН Хакатона, коме су присуствовали запослени Факултета организационих наука, представници компаније Телеком Србија и доменски експерти, најбољих шест тимова је презентовало решења Хакатона, док су најбоља три тима приказивали своје идеје осмишљене на Tech Challenge-у. Стручни жири није имао нимало лак посао да одабере победничка решења.

Победници такмичарског дела Хакатон су студенти Рачунарског факултета у тиму RAFx, који су направили апликацију за праћење, предвиђање и растерећење базних станица пре, током и након завршетка EXIT фестивала у Новом Саду. Друго место освојио је тим Java Swingers са Електротехничког факултета, док се на трећем месту нашао тим Will code for food, који су чинили студенти са Факултета оганизационих наука, Метрополитена и Високе ICT школе.

Тема на Tech Challenge-у је била “Персонализуј Миленијалца”, а са идејом како треба персонализовати телекомуникациони сервис за циљну групу миленијалце, победио је United team са Факултета организационих наука. Друго и треће место припало је тимовима Tech Warriors и Demings' са Факултета организационих наука.

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

5 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности