Још једном о апсолвентској ексурзији

// Категорије: Инфо | Студентске организације | Факултет |

У току јучерашњег дана, на фејсбук страници екскурзије која се организује мимо Студентског парламента ФОН-а, изашло је следеће обавештење:

Od sada i na FON-u !!! Za Rapsody apsolventska ekskurzija studenata FON-a možete se prijaviti u kancelariji studentskih organizacija 025 sutra od 11 do 13h ! Sve što je potrebno je pasoš i 3000din i uštedite 50EUR u promo periodu koji traje do petka!

Како сазнајемо, до овога ипак није дошло, јер су људи, који је требало да примају пријавe, спречени да ово раде од стране органа факултета.

Користимо прилику да подсетимо, да су све организације на ФОН-у које деле ту канцеларију (ССФОН, Естием, Фонис и СпортФОН) непрофитне организације које се не баве организацијом студентских путовања и стога немају права да користе службене просторије у ове сврхе (обезбеђивање нечијег профита) нити да их уступају другима у те сврхе.

Пошто је поводом овог питања дошло до бројних расправа и недомуица, напомињемо и следеће: Студентски парламент ФОН-а је званично тело факултета задужено за права студената. Једна од функција Парламента је и организација званичне апсловентске екскурзије. Зато за студенте који иду на њу, факултет обезбеђује оправдање за одсуство на предавањима, вежбама, тестовима и колоквијумима. Такође, факултет (преко Парламента) стоји иза ове екскурзије и гарантује обећану услугу.

Ниједног студента нико не може, и не сме натерати да одабере искључиво ову екскурзију. Оно што напомињемо је да је бесмислено да факултет стаје иза сваког путовања које неко организује само зато што се зове Апсолвентска екскурзија ФОН-а или слично. Зато постоји званично путовање, које одобрава Парламент као орган факултета. Да ли је то путовање најбоље од могућих или не, друга је ствар, и предмет је рада оних који контролишу рад Парламента, а не других туристичких организација или било ког другог ко нема везе са факултетом.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
20
6

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 11

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности