Заштитите свој Фејсбук профил

// Категорије: ИТ | Магазин |

Са порастом броја корисника Фејсбука и његове свакодневне употребе долази и до пораста броја злоупотреба и хаковања профила. Пушкице су за вас припремиле, први у низу, текст о заштити на Интернету, а овога пута пишемо о пар начина на који можете заштити ваш профил на Фејсбуку и тиме смањити шансу да вам исти буде хакован.

 

За почетак, у горњем десном углу кликните на Privacy (као на слици), затим кликните на See More Settings.

Када сте то урадили, појавиће вам се Privacy страница у којој подешавате приватност. У овој картици обавезно одаберите све на friends.


Сада кликните на Security. Овде ћемо мало више обратити пажњу.

Прво што треба да урадите јесте да у картици Security Browsing штиклирате Browse Facebook on a secure connection (https) when possible.

Следећа важна ствар јесте да у табу Login Notifications штиклирате Email или Text message/Push notification. Овим ће вам сваки пут, у зависности шта се одабрали, долазити email или смс сваки пут када се на ваш налог улази са туђег рачунара.

Једна од битних ставки је и Login Approvals. Штиклирајте Require a security code to access my account from unknown browser. Унесите број вашег мобилног телефона. На овај начин сваки пут када се логујете преко непознатог рачунара, на телефон ће вам стизати сигурносни код,  који  ће бити јединствен за ваш налог. Ово је један од главних видова заштите јер на тај начин не може нико да вам уђе на налог уколико нема сигурносни код.

Обавезно у секцији Trusted Contacts одаберите пријатеље које познајете како би вам помогли уколико имате неке проблеме са вашим Фејсбук налогом. Уколико је ваш налог, којим случајем, хакован, овом опцијом Trusted Contacts ваши пријатељи могу да вам помогну тако што ћете од Фејсбука затражити да пошаље сигурносне кодове на емаил адресе ваших Trusted Contacts.

У секцијама Trusted Browsers и Where You're  Logged In можете да видите са којих сте Веб браузера и локација посећивали ваш налог. Уколико видите неку непознату локацију, одмах промените шифру.

Фејсбук је од ове године подигао заштиту налога тако што, сада, ако желите да сазнате емаил адресу неког вашег Фејсбук пријатеља морате прво да пошаљете њему захтев да вам он то и одобри.

Морамо да напоменемо да одаберете јаку шифру која ће имати од 8 до 10 карактера и која ће садржати разне карактере са тастатуре (велика, мала слова и бројеве).

Такође немојте да заборавите да се одјавите са вашег налога на рачунарима у читаоници јер има доста случајева да су ти налози касније злоупотребљени.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
9
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 5

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности