Хакована компанија Adobe, украдени подаци неколико милиона муштерија

// Категорије: Магазин | Вести |

Adobe је у четвртак изјавио да им се десио огроман безбедносни пропуст, путем кога је украдено неколико милиона лозинки, бројева кредитних картица и имена налога. У споредном нападу, у овом тренутку неповезаном, украдени су и source кодови неколико Adobe производа.

Ово је један од највећих хакерских напада које је претрпео Adobe од свог оснивања 1982. године, па до данас. Компанија је рекла да ће да ресетује лозинке корисника, и такође је упутила обавештење да, ако корисници имају више сервиса који су под истом лозинком, да и њу промене. Такодђе, Adobe ће платити годину дана праћења и заштите кредитних картица и рачуна захваћених овом провалом.

Adobe је обавестио одговарајуће законодавне органе и банкарска удружења ради сторнирања проблема и смањења птете на минималну количину. Неколико сати пре званичне објаве, пронађен је сервер са 40GB података који наводно припадају Adobe, а у власништву су истих особа које су задужене за упаде у сервисе LexisNexis, Dun & Bradstreet и Kroll Background America раније у току године.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
2

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

5 + 5

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности