Волонтерска пракса

Буди грађанин света! Волонтирај на пројекту IT literacy of youth.

Пројекат под називом “IT literacy of youth” спроводиће се током марта следеће године у седам градова Русије. Циљ овог пројекта јесте ширење знања из области информационих технологија међу младима.

Почетак пројекта обележиће припремни семинари са циљем успостављања обостраних очекивања, упознавање са пројектом и очекиваним резултатима.

Сам пројекат подразумева припрему и спровођење едукација за тинејџере до 14 до 16 година или студенте од 17 до 20 година. Учесници пројеката су у обавези да самостално припреме материјале и дефинишу садржај обуке.

Теме које ће се обрађивати јесу: информационе технологије у свету, професионална оријентација у ИТ свету, компјутерске вештине и лидерство.

Поред едукација, инострани студенти ће током пројекта организовати догађаје у форми отворених дискусионих клубова на тему културе у сопственој земљи.

Своје искуство, запажања и размишљања током пројекта, учесници ће моћи да поделе пишући чланке или блогове.

За овај пројекат потребно је више студената из иностранства са добрим познавањем енглеског језика и информационих технологија. Пријаве су отворене до 20. новембра 2014. године на сајту www.globalcitizen.rs, а смештај током пројекта је обезбеђен од стране организације AIESEC.
 

Global Citizen је интернационални програм волонтирања, намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Чини га мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукација младих и ширења свести и глобалним проблемима попут људских права, едукације и лидерства. Кроз тимски рад, у интернационалном окружењу, стичу искуство у невладиним огранизацијама, школама, на Универзитетима и у летњим камповима.

Да бисте сазнали више о овом пројекту и другим програмим у оквиру Global Citizen програма, дођите на Open day, у четвртак у 20х у Сали 102, на Факултету организационих наука.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
4
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

11 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности