Избори, животиње и апатија

// Категорије: Наш коментар | Факултет | Инфо |

Пролеће је пред вратима, природа се буди… Могли бисмо овако наставити класичан мрски састав сваког основца на тему „Пролеће у мом крају“. До краја овог неопширног и свакако у покушају озбиљног текста уочићете још неке мотиве са слика наивних сликара из Ковачице.

Недавно смо обавештени да се појавила извесна Овчица са ФОН-а; писали смо о томе вест и кратак интервју. Интервју нас је све оставио у истој неизвесности као и пре него што је настао. Међутим овчја кожа се полагано скида, Овца открива своју сврху, али не бисмо да вам о томе причамо јер верујемо да до сада већ знате о чему је реч.

Дакле, моћ надолазећег годишњег доба се још једном манифестује. Буди се природа, буде се сад већ пословично апатични студенти, а њихов интерес за битку за своја права расте… Но, да ли је то заиста тако? У јеку надолазећих дешавања око избора за парламент ФОН-а писали смо о уоченим неправилностима, али одзив, слаб, никакав. То нас није омело да наставимо даље. Избори су расписани и за избор два делегата у Студентском парламенту Београдског универзитета иако ти избори још увек нису расписани од стране БУ-а. Питамо се треба ли причати о непосредној демократији ако јој неко свесно или несвесно не даје простора да дише? Стиче се утисак да она већ неко време на ФОН-у умире јер они који ју наводно одржавају у животу су они који имају некакву корист од ње, друге једноставно није брига. Никога није брига што се граница за буџет подигла на 60 поена, а ових дана сви око вас скачу, траже ваш потпис. И сви играју ту игру којом ће вам показати да сте важни, обећаће и брда и долине, али на један паметнији начин. Брда и долине су за вас, циља се на индивидуалне потребе сваке особе, не студента. Да вама (не)срећницима које салећу понуде ових дана поручимо нешто, „То што сте чули нико вам остварити неће јер НИСТЕ једини. Ви сте део колектива, борите се за све колеге око вас!“. Можда превише далеко одлазимо и узимамо велика права, али намере су нам искрене и добре, не замерите нам много.

Усред навлачења за рукаве, можда упознате и љубав свог живота за ове изборе. Рекло би се да мушки део популације Факултета значајно добије на вредности у ова доба, ваљда случајно? И криминалније ствари се дешавају, позивају вас телефоном, контактирају вас преко друштвених мрежа, свима треба ваш ЈМБГ, ваш потпис. Да, битни сте колико и 13 цифара (13-битни kek).

Обећали смо вам још животиња, имамо овце и јарце и ко зна шта још, а има ли вукова у стаду време ће показати.

Покушали смо сагледати ширу слику избора на Факултету. На вама је да одлучите колики сте мазохисти за свој интерес као студенти и да од сви зала изаберете мање. Сви играју грубо – пазите се повреде, вежбају се за живот ван факултета, шта ћете… Ми из Пушкица смо и онако анархо-хипстери на пола пута између фестивала у Панчеву и ФОН-а, ми ћемо се младеначки наивно надати да постоји нека анархо-утопија у којој цвате цвеће, трава мирише, двоструке дуге свуда око нас, а студенти јашући једнороге у срећи и небризи за новац проводе своје најлепше дане… Oh, what a wonderful world…

Не мењајте канал, на правом сте месту…

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
16
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

8 + 17

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности