Како изгледа студирање на даљину

// Категорије: Инфо | Факултет | Вести |

Студије на даљину су велика непознаница за већину студената, а нажалост и професора. Укратко ћемо вам пренети како то заправо изгледа, из угла студената. Уколико имате вишка живаца, времена и енергије, студирање на даљину је прави аранжман за вас.

За цену "мало" већу од цене редовних студија, поред погодности да не морате да похађате досадна предавања да не смете да присуствујете корисним вежбама, чека вас још дуги низ сјајних погодности, какве нећете пронаћи ни на једном другом факултету, како приватном, тако и државном. 

Тај пакет бенефиција обухвата, између осталог, садо-мазо сеансе са некима од највољенијих професора са прве године,попут Драгане Крагуљ, као и немогућност да преко тестова који постоје на систему добијете бодове за активност и, евентуално, оцену више. Уколико пак, одлучите да те бодове освојите редовним јављањем на вежбама, биће Вам речено да немате право на те поене и да "знате шта сте уписали"". Њен звонки и живахни глас на презентацијама, који обилује најискренијим емоцијама, оплемењује студенте и чини учење економије забавним и лаким.

Сличну погодност нуди и професор Дејан Симић, врсни предавач и омиљени професор. Поред тестова који постоје а не доносе никакве бодове, од ове године је укинута и могућност израде пројектног рада, који је студентима на даљину знатно олакшавао решавање интегралног теста. Напомињемо да је све то зачињено крајње недовољним упутствима за коришћење Офис пакета, и асистентима који у стопу прате професора, како по ставу "не знам шта сте ме питали, колега, али шта је да је, то треба да знате", тако и по (не)умећу да студентима пренесу одређено знање.

Са друге стране, катедре за математику, менаџмент и енглески се мало другачије односе, јер се код њих обрачунавају бодови са активности, приступања презентацијама и урађених тестова, што се на енглеском може крунисати са 10 поена или оценом више, на математици могућношћу да на усмени испит изађете са миниманих 50 поена са колоквијума/писменог испита, а на менаџменту са чак две оцене више. Ипак недовољно, с обзиром на формат студирања - више личи на бачене мрвице ради мира међу студентима.

Ускоро, информације о ништа мање пикантним аранжманима за други семестар и могућност first minute резервације.

Не мењајте канал, на правом сте месту.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
26
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности