Belgrade Case Study Week - од 20. до 29. маја

// Категорије: Студентске организације | Инфо |

Case Study Club је највеће удружење консалтинг професионалаца, индустријских експерата и студената у Југоисточној Европи, са Факултета организационих наука Универзитета у Београду. Годинама уназад клуб успешно представља Србију на најпрестижнијим и највећим светским такмичењима у решавању студија, а такође организује и многобројне пројекте и такмичења у решавању студије случаја управо у Србији.

Тачно једну деценију након нашег првог светског успеха, односно освајања 3. места на престижном светском такмичењу "HULT Global Case Challenge" у Њујорку 2011. године, Case Study Club је у завршној фази своје трансформације у највећи консалтинг клуб на Балкану одлучио да са студентима читаве Србије и региона подели своје међународно искуство и организује Belgrade Case Study Week, прву симулацију светског такмичења у решавању студије случаја на српском језику по угледу на управо највећа и најпрестижнија такмичења на којима смо учествовали и освајали многобројне награде годинама уназад.

Пројекат је успешно лансиран 2021. године, са циљем да се студентима различитих универзитета и факултета Србије и региона пружи јединствена прилика да искусе како је то радити на решавању студије случаја за престижне компаније Србије из региона и по највишим светским стандардима и критеријумима, у кратком временском року, са ограниченим ресурсима и у интеракцији са најбољим студентима, експертима из ове области. Свим учесницима било је омогућено похађање ексклузивне обуке Case Study Club-a у решавању студије случаја, а на самом крају такмичења могли су да ступе у директан контакт са партнерима чију су студију случаја решавали и да разговарају о потенцијалној регрутацији и свом првом кораку у реалан сектор.

Ове године, након исказаног великог интресовања и оствареног успеха, желимо да пројекат подигнемо на још виши ниво, проширујући мрежу партнера и делегата. 

Belgrade Case Study Wеек ће се одржати у периоду од 20. до 29. маја 2022. године.

Пројекат се састоји из:

  1. Case Study Bootcamp - едукативни део пројекта који обухвата 6 радионица на којима ће студенти имати прилику да похађају ексклузивну обуку Case Study Club-а у решавању студије случаја и упознају са потребним концептима и додатно припреме за такмичарску фазу пројекта. Едукативни део одржаће се од 20. до 22. маја 2022. године.
  1. Такмичарски део пројекта биће подељен у два дела, Pitch турнир и Case Study турнир. Pitch турнир представља кратку студију случаја која ће бити задата од стране успешних start-up-a, малих и средњих предузећа и удружења. Студенти ћe у периоду од 23. до 24. маја задату студију случаја индивидуално решавати 24 сати и одмах након тога презентовати стручном жирију и представницима старт-упова. Након Pitch презентација најбољи кандидати, који се пријаве за оба формата такмичења, биће позвани да учествују на Case Study турниру где ће тимски 60 сати решавати велику студију случаја задату од стране водећих представника различитих сектора и индустрија и одмах након тога презентовати своје решење. Овај турнир одржаће се у периоду од 26. до 28. маја.
  1. Speed dating сесије представљају завршни део пројекта који ће се одржати након такмичарске фазе. Путем Speed dating-а такмичари ће имати прилику да се ближе упознају са представницима компанија и додатно представе себе у још бољем светлу. Овај део пројекта одржаће се на дан затварања пројекта, 29. маја.

Срдачно вас поздрављамо и позивамо да нам се прикључите овогодишњој едицији Belgrade Case Study Week-a!

Пријаве су отворене и можете се пријавити на следећем линку.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

10 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности