Шта је потребно да бисте били гост на Фон- у?

Да академска заједница треба да представља и промовише највише друштвене вредности, сви ћемо се сложити. Да треба да развија критичко мишљење, да треба да буде независна, да поштује етичке кодексе, опет ћемо се сложити. Мимоилажење ставова долази оног тренутка када нешто што је лоше, што није "боја академске заставе", буде приказано као нешто што повезује, употпуњује нашу заједницу.


И нажалост, успева им. Успева јер опчињавају аудиторијум тако што подмећу друге вредности. Тако ће на Фон- у после гостовања чувеног (по чему?) бизнисмена Костића, вечерас гостовати представници ФК Црвене Звезде, а међу њима и господин Звездан Терзић.


Менаџери су навикли да слушају приче успешних компанија, које праве профит, али и имају неке друштвене акције. И сами када објашњавамо нешто, најчешће их узимамо као добар образац нечега. Међутим, одговорни људи за долазак господина Терзића очито су препознали једнаке, ако не и веће квалитете његовог концепта пословања који се може описати на следећи начин: "И поред дуга од неколико (много) милиона евра, ми смо стабилан клуб. Ми успешно послујемо. Наш опстанак се не доводи у питање." Овај концепт је изгеда само у Србији могућ, па је ова иновација у савременом пословању примећена од главних људи на Фон- у те је господин Терзић дошао да је представи.


Када је реч о моралу, веома је тешко дискутовати о томе. Свако има своје перцептивне и етичке тасове, али није на одмет да изнесемо следеће податке. Господин Терзић је био на Интерполовој потерници због сумње да је извршио малверзацијска дела и противправно присвојио новац од трансфера једног играча. Такође, о њему је било речи и у Инсајдеру, где су изношене тврдње о намештању мечева, уцењивању младих фудбалера и слично. 


Пре него што следећи пут прочитате која организација долази, загребите дубље. Схватите да сте део нечега што треба да креира будућност целог друштва. Онда поставите питање, чему ми тежимо?

Mnogo je velikih klubova u Evropi koji posluju uspesno iako su u velikom minusu. Ne branim nikog, ..be mi se i za Fon i za Terzu, cisto kazem da je to, danas, prilicno uobicajno... evo recimo United.


Објављено: 08.12.2016 15:28 - (Neko iz mase)


11
0
Ne znam ko leci komplekse ali i ja volim Zvezdu i organski ne podnosim ovo djubre. Cini mi se da uopste nije akcenat na tome ko koga voli ili ne voli.

Објављено: 07.12.2016 22:49 - (jataganac)


1
11
Vuk Stanojevic voli partizan pa leči komplekse

Објављено: 07.12.2016 22:06 - (Puskice.com)


12
3

ne seri


Објављено: 07.12.2016 19:23 - ()


5
3
Bravo! Drago mi je da ima ljudi koji misle "out of the box"

Објављено: 07.12.2016 18:57 - (Marko)


2
11

Šta je tu čudno? Pa SSFON je nekoliko puta dovodio onu plavušu iz Partizana jer se predsedniku SSFONa, Gagiju, svidjala dotična (da ne upotrebim neki drugi izraz sad) :-)


Објављено: 07.12.2016 18:51 - (vestica)


3
6
94
5

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

5 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности