Изборни предмети у 8. семeстру - ИСИТ

// Категорије: Инфо | Факултет | Четврта година |

Одржане су презентације за студенте за изборне предмете у 8. семестру. Студенти бирају 2 предмета од понуђених.

1. Анализа података - Катедра за статистику

За овај предмет је задужен Александар Ђоковић. Предмет се бави анализом и обрадом великих количина података. Предавања/вежбе ће се одржавати у рачунском центру. Полагање се врши преко тестова и студија случаја на вежбама.

2. ЛИНС Катедра за статистику

Oни који нису одабрали овај предмет у трећој години, сада имају прилику да га слушају.

3. Теорија система 2 - Катедра за системе

Предмет је усмерен ка финансијама - моделима и начинима функционисања берзе и финансијских исистема. Похађање предмета доноси и практичан увид у фунционисање ових система - посете берзи, бнкама и рад на симулатору берзанских послова.

4. Неуронске мреже и системи - Катедра за системе

Немојте ово мешати са предметом Интелигентни системи из 7. семестра. Овај предмет се додуше бави једним аспектом овог предмета: неуронским мрежама. Предавања ће држати предавач који ради у истраживачком институту "Михајло Пупин".

5. Интернет маркетинг - Катедра за електронско пословање

Овај предмет треба да пружи знања за почињање посла путем интернета. Ради се првенствено у вордпресу: развој тема, плугинова и модула, интеграција са другим системима и друштвеним мрежама (Фејсбук АПИ). Полагање је идентично као и на другим предметима ове катедре: домаћи + писмени испит + пројекат (маркетинг план).

6. Интернет интелигентних уређаја - Катедра за електронско пословање

Циљ предмета је упознавање са техникама контроле паметних уређаја, паметних кућа и мрежа и слично. Учи се и програмирање контролора за ове уређаје (Ардуино платформа). Полагање - исто као и за претходни предмет.

7. Напредне јава технологије - Катедра за софтверско инжењерство

Овај предмет се бави напредним технологијама јаве које су данас тражене за оне који намеравају да се баве програмирањем у јави. Ради се развој веб апликација коришћењем бројних фрејмворка и технологија (Јава оквири, Јава Хибернате и други), а у тронивојској архитектури. Предмет је добра допуна обавезном предмету Пројектовање софтвера, и обухватаће исти домен проблема као и овај предмет.

8. Напредне .NET технологије - Катедра за софтверско инжењерство

Важи слично као и за претходни предмет, само што се ради у Мајкрософтовим технологијама. Професор задужен за овај предмет је др. Саша Лазаревић.

9. Програмирање приступа подацима - Катедра за софтверско инжењерство

И за овај предмет, задужен је др. Саша Лазаревић.

10. Софтвер отвореног кода - Катедра за софтверско инжењерство

За овај предмет задужен је др. Зоран Шеварац. Ради се у опен-сорс пројектима попут Neuroph-a, NetBeans-a и JMnokey Engine-а. Циљ је развој нових модула и додатака за ове пројекте.

11. Математичко програмирање - Катедра за математику

За овај предмет су задужени проф. Вера Вујчић, Оливера Михић и Мирјана Чангаловић. Циљ предмета је да се овлада техникама оптимизације при програмирању. Предмет је својеврсна синтеза знања које је стечено на предметима Математика 2 и Операциона истраживања (1 и 2)

12. Компјутерска геометрија - Катедра за математику

За овај предмет су задужене проф. Милица Стојановић и Милица Вучковић. Предмет се бави проблематиком представљања геометрије у компјутерима и решавањем геомтерисјких проблема уз употребу рачунара.

13. Математички софтверски пакети - Катедра за математику

Овај предмет реализује проф. Раде Лазовић. Циљ предмета је обучавање студената за рад у Матлабу (напредне технике програмирања математичких проблема).

14. Педагогија са дидактиком - Катедра за кадровски менаџмент

За више информација, обратите се Јелени Анђелковић Лабровић. Предмет је намењен студентима који планирају да се баве просветним радом у будућности. Полагање је преко пројектног рада (пример одржавања часа) и мањег теста из теорије педагогије.

15. Менаџмент електронског пословања

Овај предмет држи др. Александар Марковић. За више информација, пошаљите мејл на aleksandar.markovic@fon.bg.ac.rs

16. Основе теорије игара - Катедра за операциона истраживања

За овај предмет је задужена Марија Кузмановић. Предмет је замишљен као интерактивно решавање проблематике из теорије игара. Полагање је скупљањем бодова преко активности (на предавањима и вежбама), пројекта и финалног испита.

17. Математички модели ефикасности - Катедра за операциона истраживања

Овај предмет ће држати Гордана Савић. Надовезује се на предмете Операциона истраживања 1 и 2. Полагање је путем предиспитних обавеза и завршног испита.

18. Управљање ланцима снабдевања - Катедра за операциона истраживања

Бави се методама и техникама управљања ланцима снабдевања. Полагање је преко семинарског рада и теоријског дела (2 поглавља из уџбеника).

19. Мобилно рачунарство - Катедра за информационе системе

Овај предмет реализује група професора и асистената које знате са предмета Рачунарске мреже. Предмет је конципиран ка развијању знања за програмирање на платформама за мобилне уређаје - Андроид, иОС и Windows Phone. Полагање је искључиво преко пројектног рада.

20. Мултимедијална продукција - Катедра за информационе системе

Ради се развој мултимедијалног пројекта, од почетка до краја, коришћењем алата компаније Адобе. Оцена се формира на основу теста, пројекта, домаћих задатака и активности.

21. Заштита рачунарских система - Катедра за информационе системе

Предмет држи професор Дејан Симић, и асистенти Бојан Јовановић, Марија Богићевић и Иван Миленковић. Изучавају се врсте претњи по рачунарске системе, заштита од њих, методе енкрипције и заштите података.

22. Одабрана поглавља из ИС - Катедра за информационе системе

На овом предмету нема наставе, рад је искључиво менторски и преко радионица. Изучавају се ЕРП системи (НАВ и САП). Полаже се искључиво преко семинарског рада. Пријављивање је обавезно на сајту предмета, где ће изаћи обавештење са детаљима.

23. Физичко пројектовање у изабраном окружењу

Овај предмет је наставак на Анализу ии логичко пројектовање из првог семестра, мада се охрабрују студенти који нису одабрали тај предмет да овај одаберу. Ради се имплементација информационог система у изабраном окружењу (јава или .NET). Рад је менторски.

 

Da li može neko da napiše nešto više o Programiranju pristupa podacima? Šta se radi na predmetu? Da li može da se položi preko nekog projekta itd.?

Објављено: 22.09.2014 19:01 - (bodibond)


0
1
SAP je ERP :)

Објављено: 08.02.2014 23:13 - (Bojan)


0
3
Hvala kolega, ispravili smo grešku.

Објављено: 08.02.2014 21:25 - (Puškice)


0
3
ispravka za 22. - Izucavaju se ERP sistemi (NAV I SAP). Oba su ERP-ovi, kad kazes ERP i SAP, ispade ko da je SAP nesto trece, pozz ;)

Објављено: 08.02.2014 21:19 - (core)


0
2
8
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности