Studenti FON-a finalisti prestižnog svetskog takmičenja u rešavanju studije slučaja u Kopenhagenu

// Kategorije: Rezultati | Fakultet | Studentske organizacije | Info |

Studenti Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka: Nemanja Jevtović, Kristina Knežević, Rastko Damnjanović i Tamara Tošović pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović plasirali su se u finale prestižnog svetskog takmičenja u rešavanju studije slučaja Copenhagen Business School Case Competition 2018 (CBS Case Competition 2018) u Kopenhagenu, Danskoj. Svetsko takmičenje održalo se u periodu od 26. februara do 02. marta 2018. godine.

Na takmičenju je učestvovalo 12 najboljih biznis škola i 48 najboljih biznis studenata iz celog sveta. 

Studenti su rešavali studiju slučaja 28 sati za kompaniju Arla Foods, najvećeg proizvođača mlečnih proizvoda u Skandinaviji i najvećeg proizvođača organskog mleka u svetu. Zadatak studije slučaja odnosio se na buduće strategije razvoja kompanije, obezbeđenje dodatnog prihoda od 500 miliona evra, kao i podizanje lojalnosti brenda ka generaciji Y, odnosno mladim potrošačima.
Strategije studenata Fakulteta organizacionih nauka odnosile su se na inovativno povezivanje potrošača i mlekara putem jedinstvene „Daily Arla“ platforme, izgradnju lojalnosti i poverenja potrošača, kao i na unakrsnu prodaju vina i sira u zemljama severne Evrope, prateći najnovije trendove među mladim potrošačima.

Naši studenti su u rundama pre finala pobedili timove univerziteta: McGill Universityiz Kanade, University of Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, Thammasat University sa Tajlanda, kao i Singapore Management University iz Singapura. U finalu takmičenja nastupali su zajedno sa Univerzitetom Copenhagen Business School iz Danske, University of New South Wales iz Australije, kao i Hong Kong University of Science and Technology iz Hong Konga. Pobednik takmičenja bio je tim University of New South Wales iz Australije. Pored njih, na takmičenju su učestvovali: University of North Carolina iz Sjedinjenih Američkih Država, Universidad Panamericana iz Meksika, Concordia University iz Kanade i Maastricht University iz Holandije.

Studente je tokom takmičenja posetila NJ.E. Ambasador dr Jasmina Mitrović-Marić, ambasador Republike Srbije u Kraljevini Danskoj, koja ih je upoznala sa danskim tržištem i bodrila do završetka takmičenja.

Studenti FON-a pohvaljeni su za izuzetan konsultantski pristup, razumevanje poslovanja kompanije, predlog inovativnih i primenjivih rešenja, timsku povezanost članova, kao i za razumevanje skandinavskog tržišta. 

Dodatne informacije možete videti na: http://www.casecompetition.com

Izvor: www.fon.bg.ac.rs

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

20 + 1

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti