Студенти ФОН-а финалисти престижног светског такмичења у решавању студије случаја у Копенхагену

Студенти Case Study Club-а Факултета организационих наука: Немања Јевтовић, Кристина Кнежевић, Растко Дамњановић и Тамара Тошовић под менторством проф. др Весне Дамњановић пласирали су се у финале престижног светског такмичења у решавању студије случаја Copenhagen Business School Case Competition 2018 (CBS Case Competition 2018) у Копенхагену, Данској. Светско такмичење одржало се у периоду од 26. фебруара до 02. марта 2018. године.

На такмичењу је учествовало 12 најбољих бизнис школа и 48 најбољих бизнис студената из целог света. 

Студенти су решавали студију случаја 28 сати за компанију Arla Foods, највећег произвођача млечних производа у Скандинавији и највећег произвођача органског млека у свету. Задатак студије случаја односио се на будуће стратегије развоја компаније, обезбеђење додатног прихода од 500 милиона евра, као и подизање лојалности бренда ка генерацији Y, односно младим потрошачима.
Стратегије студената Факултета организационих наука односиле су се на иновативно повезивање потрошача и млекара путем јединствене „Daily Arla“ платформе, изградњу лојалности и поверења потрошача, као и на унакрсну продају вина и сира у земљама северне Европе, пратећи најновије трендове међу младим потрошачима.

Наши студенти су у рундама пре финала победили тимове универзитета: McGill Universityиз Канаде, University of Florida из Сједињених Америчких Држава, Thammasat University са Тајланда, као и Singapore Management University из Сингапура. У финалу такмичења наступали су заједно са Универзитетом Copenhagen Business School из Данске, University of New South Wales из Аустралије, као и Hong Kong University of Science and Technology из Хонг Конга. Победник такмичења био је тим University of New South Wales из Аустралије. Поред њих, на такмичењу су учествовали: University of North Carolina из Сједињених Америчких Држава, Universidad Panamericana из Мексика, Concordia University из Канаде и Maastricht University из Холандије.

Студенте је током такмичења посетила Њ.Е. Амбасадор др Јасмина Митровић-Марић, амбасадор Републике Србије у Краљевини Данској, која их је упознала са данским тржиштем и бодрила до завршетка такмичења.

Студенти ФОН-а похваљени су за изузетан консултантски приступ, разумевање пословања компаније, предлог иновативних и примењивих решења, тимску повезаност чланова, као и за разумевање скандинавског тржишта. 

Додатне информације можете видети на: http://www.casecompetition.com

Извор: www.fon.bg.ac.rs

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

19 + 7

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности