Свечано отворен XVI Међународни симпозијум SymOrg 2018!

// Категорије: Факултет | Инфо |

(Златибор, 8. јун 2018. године) У организацији Факултета организационих наука свечано je отворен XVI Међународни симпозијум SymOrg 2018, у Конгресном центру УСО Ратко Митровић на Златибору, а централна тема је „Doing business in the digital age: challenges, approaches and solutions“. У раду овогодишњег Симпозијума учествује више од 150 професора и студената из земље и иностранства.

Успешну конференцију учесницима пожелела је Ана Ланговић Милићевић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а обратио се речима „Конференција је оправдала своје постојање, јер се 16. пут окупљају професори и студенти да би поделили своја искуства, добре праксе, знања и успоставили добре контакте“.

Проф. др Иванка Поповић, проректор Универзитета у Београду подсетила је да је ФОН један од 31. факултета Универзитета у Београду, да је конференција добра прилика да се унапреде знања будућих учесника на тржишту рада, који ће користити дигиталну технологију у пословном окружењу.

„Ново време тражи нове образовне моделе и нове начине комуникације. Интернет и друштвене мреже брзо напредују и чињеница је да неке услуге представљају стварну зависност, што је постало велики изазов и са психолошког и са социјалног аспекта. Ове појаве и промене траже нове приступе и нова решења“ – изјавила је проф. др Невенка Жаркић Јоксимовић, председник Програмског одбора SymOrg 2018.

Проф. др Сања Маринковић, продекан за међународну сарадњу и председник Организационог одбора Симпозијума нагласила је да конференција доноси нова знања за будуће пословање па се зато и студенти налазе у центру догађаја.

Први пут се одржава студентско такмичење у решавању студије случаја SymOrg Case Study Hackathon уз подршку Владе Републике Србије, Швајцарске канцеларије за развој и сарадњу, НАЛЕД-а и Пореске управе. Шест тимова 30 сати покушаће да предложе и испрограмирају најбоље решење система паушалног опорезивања и унапређења корисничког интерфејса за повезивање пореске управе и пореских обвезника.

Уследила су и прва три предавања по позиву:

Бранислав Вујовић, председник New Frontier Group, Austria рекао је да морамо да знамо како да креирамо нове вредности, јер то је основни проблем дигитализације. Пословање у дигиталној ери се брзо мења и треба да знамо како да пласирамо информације, а да клијент буде у центру пажње.

ТАN, So Jiuan, Nus Business School Singapore представила је Сингапур и своју земљу као мултијезичку, мултиетичку и мултикултуралну и подсетила на важност развијања ИТ вештина без којих данас не може ни појединац, а ни компаније.

Katri Kerem, Estonia Business School, Estonia говорила је на којим све пољима се примењује дигитализација у Естонији и навела пример дигитализованог здравственог система, као и истраживачког поља у области генетике. Естонија има стратегију да интернет користе све старосне групе друштва и подсетила на високу позицију естонских ђака на ПИСА тестирањима (1. У Европи).

У оквиру овогодишњег Симпозијума биће организована четири округла стола са истакнутим експертима из привреде и науке.

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности