Пушкице - 12 година са вама

// Категорије: Инфо | Наш коментар |

Данас се навршава тачно 12 година од када је, сада већ давне 2001. године, прва верзија Пушкица угледала светлост дана.

Основане са основним циљем да студентима олакшају студентске дане и полагање испита, Пушкице су временом расле и развијале се, постајући озбиљан портал са широким дијапазоном садржаја. Тематика сајта је била брзо проширена на студентска питања и подизање свести студената о њиховим правима, док данас Пушкице раде на информисању студената не само у вези са факултетским питањима, већ и обезбеђујући садржаје који са професионалног аспекта могу бити интересантни студентима.

Из данашње перспективе гледано, Пушкице спадају у најстарије активне сајтове у Србији, а самим тим спадају у један од првих, ако не и први портал у Србији (nadlanu.com који се рекламира као "први српски портал" основан је тек 2005. године). 

У исто време, Пушкице представљају један од најуспешнијих студентских пројеката на овим просторима иза кога никада није стајала ни једна организација или институција већ у сваком погледу независна група појединаца, чланова Екипе и многобројних пријатеља, који су својим ентузијазмом одржавали сајт и свакодневно га чинили бољим, остављајући тиме тренутним и будућим члановима Екипе задатак и обавезу да наставе у истом правцу.

Током овог дугачког периода, портал је прошао кроз бројне успоне и падове, рад Пушкица је хваљен и критикован. Стекли смо велики број поштовалаца, као и оних који нас не воле. Данас са задовољством можемо рећи да смо поносни и на једне и на друге -  да имамо само једне, са правом бисмо се запитали која је била сврха нашег рада.

Са временом у коме су радиле, Пушкице су се мењале и прилагођавале новим трендовима на Интернету. Овај текст читате на седмој верзији сајта којим Пушкице крећу у нову академску годину са великим плановима. Као што сте могли приметити, сајт је попримио веб 2.0 елементе, отворио бројне нове опције и донео нове (и вратио неке старе) врсте садржаја, a тек смо почели! Нови портал је тек загребао површину онога што смо планирали да омогућимо.

У тринаесту годину постојања улазимо са истом идејом - да будемо тачка спајања студената, студентских пројеката и студентских организација Факултета организационих наука. Желимо да се још више унапредимо у односу на раније године, па да 13. рођендан прославимо још поноснији на оно што остаје за нама. Желимо да решимо неке хроничне проблеме, да прихватимо нове идеје и свеже садржаје, а у том подухвату се надамо и помоћи са ваше стране.

Уколико сматрате да и ви можете бити од помоћи и желите да од ваших факултетских дана остане више од дипломе - наша су врата увек била отворена, а контакт познат. 

Поздрав од Екипе Пушкица
Не мењајте канал, на правом сте месту
 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
12
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности