Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера

// Категорије: Студентске организације |

Семинар за студенте, Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера, који организује Удружење студената електротехнике Европе (Истек) - Локални комитет Београд, ће се и ове године и то осму годину заредом, одржати у Згради техничких факултета у Београду. У оквиру једночасовних предавања која ће бити одржана у периоду од 18. до 22. децембра, студенти ће имати прилику да се упознају са актуелним темама из области инжењеринга и информационих технологија.

На свакодневним једночасовним предавањима професори и асистенти Електротехничког факултета приближиће студентима најновија достигнућа из њиховог поља истраживања. Теме предавања ће се ослањати на области информационих технологија и модула Електротехничког факултета (електроника, телекомуникације, енергетика, роботика и аутоматизација, биомедицина, нанотехнологије и ласери). С обзиром на постојање великог броја различитих смерова које студенти електротехнике изучавају, организатори су се потрудили да покрију све теме, па је овај семинар отворен за све студенте електротехнике, рачунарства, али и за све оне који желе да прошире своја знања из разноврсних инжењерских области. Овај семинар је бесплатан, а тачан распоред предавања ће бити објављен на сајту пројекта.

Семинар Brand New Engineers годинама уназад представља везу између студената и професора, и омогућава студентима да прошире своја знања ван оквира факултетских предавања, као и да се информишу о актуелним темама везаним за њхову будућу струку. С обзиром на то да је градиво на факултету често обимно, професорима у току предавања остаје веома мало времена да студенте упознају са актуелностима из света технике. Зато је циљ овог семинара да на једном месту окупи стручњаке из свих области које се изучавају на Електротехничком факултету у Београду, који ће кроз лична искуства студенте упознати са дешавањима из сфера њиховог изучавања.

Организатор семинара је Удружење студената електротехнике Европе (Истек) - Локални комитет Београд, које окупља студенте Електротехничког факултета који поред свакодневних обавеза на факултету имају жељу да унапреде своје вештине волонтирањем у студентској организацији. Истек ЛК Београд је основан пре седамнаест година, и од тада па до данас су чланови овог Удружења организовали преко 80 међународних и локалних догађаја, чиме је више стотина студената добило прилику да се сусретне са најразличитијим темама из света технике, рачунарства али и друштвених и социјалних тема.

За више информација посетите сајт пројекта, као и Facebook страницу пројекта.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

16 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности