5 разлога зашто је добро волонтирати

Лето је обично период у коме највећи број студената тражи прилику да се опусти од учења и искористи слободно време на најбољи начин. Узимајући то у обзир, локална канцеларија студентске организације AIESEC на ФОН-у пружа ти прилику да овог лета волонтираш у иностранству. Пружа ти прилику да се лично и професионално развијеш али и да волонтерским радом утичеш на заједницу земље у којој волонтираш. Ево листе од пет предности волонтирања коју смо за тебе припремили:

1. Волонтирање је кључно за грађење доброг ЦВ-ја

Већина људи који заврше студије сусретне се са истим проблемом при запошљавању – недостатком искуства. Послодавци махом траже особе са практичним знањем и искуством, а то углавном није нешто што студенти стичу на факултету. Волонтирање је прилика да примениш научено у пракси и откријеш на време шта ти највише одговара у послу.

2. Утиче на самопоуздање и задовољство собом

Истраживања су показала да волонтирање јача самопоуздање и чини да се људи осећају задовољније собом. Такође, људи су друштвена бића и доказано је да дружење са различитим људима има благотворно дејство на човеково здравље.

3. Помаже лични и професионални развој

Волонтирање је ретка прилика коју студенти имају да истовремено стичу све оне професионалне вештине које ће им требати у пословном свету и развијају се као особе, учећи да се носе са различитим типовима људи на најбољи начин и притом постигну своје циљеве.

4. Омогућава ти да светом за време студирања

Волонтерске праксе, поготово оне у глобалним студентским организацијама, омогућавају студентима да пропутују велики број земаља и искусе их на прави начин, упознајући локалне културу у потпуности из другог угла.

5. Пружа могућности за глобално ширење мреже пријатеља

Тешко је довољно нагласити значај правих познанстава у животу и у послу. Имати мрежу пријатеља која прелази државне границе није нешто чиме већина људи у Србији може да се похвали, а управо то је оно чиме се већина људи која је има са разлогом поноси. Волонтирање у иностранству је једна од ретких активности које пружају студентима прилику да упознају људе из читавог света и постану бољи људи са осигураном подршком у разним земљама света.

Управо због свега наведеног, AIESEC ти нуди могућност за одлазак на праксу овог лета и рад у области предавања језика и држања радионица софт скилл-ова, рад у области маркетинга, PR-а и информационих технологија, као и рад на радионицама које промовишу културолошке различитости.

Више информација о овом програму пракси пронађи веб страници: http://bit.ly/1IKhCYj

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 17

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности