Završen peti Belgrade Business International Case Competition 2017

// Kategorije: Info | Studentske organizacije | Fakultet |

U subotu, 8. aprila 2017. godine, zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2017.

Ukupno 64 studenta sa 16 univerziteta iz Amerike, Australije, Kanade, Portugala, Danske, Norveške, Hong Konga, Singapura, Tajlanda i Srbije rešavalo je dve studije slučaja u okviru petog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC) 2017. BBICC takmičenje održano je od 3. do 8. aprila u organizaciji Centra za poslovne studije slučaja Fakulteta organizacionih nauka (FON) i studentske organizacije Case Study Club.

Prvu studiju slučaja koju su studenti rešavali 5 sati zadala je vodeća kompanija u gejming industriji, Nordeus. Drugu studiju slučaja koju su studenti rešavali 24 sata zadala je Vlada Republike Srbije na temu brendiranja države Srbije kao buduće turističke i biznis destinacije. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim i eminentnim žirijem sačinjenim od predstavnika Vlade Republike Srbije, top menadžera, konsultanata vodećih kompanija iz Srbije i alumnija Case Study Club-a. Stručni žiri finala takmičenja je bio sačinjen od: Ane Brnabić, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, Danila Cicmila, specijalnog savetnika predsednika Vlade Republike Srbije, Nenada Bjelogrlića, savetnika predsednika Vlade Republike Srbije za strana direktna ulaganja, Nataše Vukšić, savetnika predsednika Vlade Republike Srbije, Marije Beslać, menadžera za komunikaciju i korporativnu društvenu odgovornost kompanije Nordeus, Milana Petrovića, potpredsednika Evropske i Srpske asocijacije menadžera, Veronike Tasić Vušurović, senior menadžera u konsultantsoj kući PwC, i Aleksandra Bijelića, senior menadžera u konsultantskoj kući Deloitte. Pored njih, u preliminarnoj rundi svetskog takmičenja u stručnom panelu žirija je učestvovala i Aleksandra Smiljanić Vujović, savetnik predsednika Vlade Republike Srbije za direktna ulaganja, kao šesti predstavnik Vlade Republike Srbije u stručnom panelu žirija.

„Siguran sam da ste pokazali koliko se dobro razumete u biznis i koliko ćete dati doprinosa državama u kojima ćete raditi. Znanje koju su studenti iz drugih zemalja, kao i studenti sa Fakulteta organizacionik nauka iz Beograda pokazali je veoma dragoceno za razvoj privrede u Srbiji koja je u razvoju.” izjavio je g. Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije, Ana Brnabić, je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je Vlada Republike Srbije podržala peto po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja BBICC 2017. Ministarka je na svečanoj ceremoniji zatvaranja proglasila pobednike takmičenja.

Pobednik ovogodišnjeg BBICC takmičenja je Nanyang Technological University iz Singapura. Drugoplasirani tim dolazi sa Thammasat University sa Tajlanda, dok je treće mesto pripalo timu sa National University of Singapore iz Singapura, takođe.

Najbolji studenti FON-a i ove godine su bili deo organizacionog tima BBICC 2017 pod vođstvom predsednice Andree Moskovljević i potpredsednika Kristine Milaković i Boža Jankovića, uz konsultantsku podršku Lazara Đelića, Jovane Jovanović i Milice Janković, predsednika i potpredsednica BBICC 2016, kao i asistenata FON-a, Eme Nešković, Milana Okanovića i Miloša Milosavljevića. Pored toga, 16 ambasadora – studenata FON-a brinulo je o svakom timu studenata za vreme trajanja događaja. Svi zajedno doprineli su da se BBICC 2017 peti put zaredom uspešno realizuje i podigne na još viši nivo, kao i da se zadrži pozicija među top 12 svetskih takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja prema rangiranju Univerziteta iz Oklanda. Upravo zbog ovog visokog ranga svetskog takmičenja BBICC, pobednici ovogodišnjeg takmičenja su obezbedili nastup na svetskom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja na Novom Zelandu, Champions Trophy Case Competition, u januaru 2018. godine.

Takmičenje BBICC 2017 omogućeno je uz podršku rukovodstva FON-a, na čelu sa prof. dr Milijom Suknovićem, dekanom FON-a i predsednikom Saveta FON-a, prof. dr Milanom Martićem.

Organizacioni tim BBICC 2017 duguje neizmernu zahvalnost vodećim kompanijama u Srbiji i strateškim partnerima takmičenja, koji su prepoznali vrednost ulaganja u mlade talente: Vlada Republike Srbije, Elektroprivreda Srbije, Nordeus, The Coca – Cola Company, Philip Morris International, Lafarge, Schneider Electric – Serbia, Henkel Serbia, Banca Intesa. Pored toga, pomoć su pružili i partneri kategorija: The Coca – Cola Company, Zlatiborac, Jaffa Crvenka, Doncafe, Paneleven, Renault, Lasta, MOL, Radisson Blu Old Mill Hotel, Palace Hotel, Bagel Bejgl, VIP i Zlatna, kao i prijatelji projekta: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Univerzitet u Beogradu, Direct Media, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda i Srpska asocijacija menadžera, kao i medijski partneri.

Organizacioni tim BBICC 2017 se posebno zahvaljuje Vladi Republike Srbije što je prepoznala značaj ulaganja u mlade talente i omogućila takmičenje. Posebnu zahvalnost organizacioni tim duguje i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnloškog razvoja, kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na saradnji i neizmernoj podršci koju su ukazali.

Dodatne informacije o takmičenju, mogu se naći na sajtu bbicc.org

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
1
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

4 + 19

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti