Завршен пети Belgrade Business International Case Competition 2017

// Категорије: Инфо | Студентске организације | Факултет |

У суботу, 8. априла 2017. године, званично је завршено светско такмичење у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2017.

Укупно 64 студента са 16 универзитета из Америке, Аустралије, Канаде, Португала, Данске, Норвешке, Хонг Конга, Сингапура, Тајланда и Србије решавало је две студије случаја у оквиру петог интернационалог студентског такмичења у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition (BBICC) 2017. BBICC такмичење одржано је од 3. до 8. априла у организацији Центра за пословне студије случаја Факултета организационих наука (ФОН) и студентске организације Case Study Club.

Прву студију случаја коју су студенти решавали 5 сати задала је водећа компанија у гејминг индустрији, Nordeus. Другу студију случаја коју су студенти решавали 24 сата задала је Влада Републике Србије на тему брендирања државе Србије као будуће туристичке и бизнис дестинације. Тимови студената су имали прилику да своја решења презентују пред стручним и еминентним жиријем сачињеним од представника Владе Републике Србије, топ менаџера, консултаната водећих компанија из Србије и алумнија Case Study Club-а. Стручни жири финала такмичења је био сачињен од: Ане Брнабић, министарке државне управе и локалне самоуправе, Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, Данила Цицмила, специјалног саветника председника Владе Републике Србије, Ненада Бјелогрлића, саветника председника Владе Републике Србије за страна директна улагања, Наташе Вукшић, саветника председника Владе Републике Србије, Марије Беслаћ, менаџера за комуникацију и корпоративну друштвену одговорност компаније Nordeus, Милана Петровића, потпредседника Европске и Српске асоцијације менаџера, Веронике Тасић Вушуровић, сениор менаџера у консултантсој кући PwC, и Александра Бијелића, сениор менаџера у консултантској кући Deloitte. Поред њих, у прелиминарној рунди светског такмичења у стручном панелу жирија је учествовала и Александра Смиљанић Вујовић, саветник председника Владе Републике Србије за директна улагања, као шести представник Владе Републике Србије у стручном панелу жирија.

„Сигуран сам да сте показали колико се добро разумете у бизнис и колико ћете дати доприноса државама у којима ћете радити. Знање коју су студенти из других земаља, као и студенти са Факултета организационик наука из Београда показали је веома драгоцено за развој привреде у Србији која је у развоју.” изјавио је г. Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије.

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије, Ана Брнабић, је рекла да јој је посебно задовољство што је Влада Републике Србије подржала пето по реду светско такмичење у решавању пословних студија случаја BBICC 2017. Министарка је на свечаној церемонији затварања прогласила победнике такмичења.

Победник овогодишњег BBICC такмичења је Nanyang Technological University из Сингапура. Другопласирани тим долази са Thammasat University са Тајланда, док је треће место припало тиму са National University of Singapore из Сингапура, такође.

Најбољи студенти ФОН-а и ове године су били део организационог тима BBICC 2017 под вођством председнице Андрее Московљевић и потпредседника Кристине Милаковић и Божа Јанковића, уз консултантску подршку Лазара Ђелића, Јоване Јовановић и Милице Јанковић, председника и потпредседница BBICC 2016, као и асистената ФОН-а, Еме Нешковић, Милана Окановића и Милоша Милосављевића. Поред тога, 16 амбасадора – студената ФОН-а бринуло је о сваком тиму студената за време трајања догађаја. Сви заједно допринели су да се BBICC 2017 пети пут заредом успешно реализује и подигне на још виши ниво, као и да се задржи позиција међу топ 12 светских такмичења у решавању пословне студије случаја према рангирању Универзитета из Окланда. Управо због овог високог ранга светског такмичења BBICC, победници овогодишњег такмичења су обезбедили наступ на светском такмичењу у решавању пословних студија случаја на Новом Зеланду, Champions Trophy Case Competition, у јануару 2018. године.

Такмичење BBICC 2017 омогућено је уз подршку руководства ФОН-а, на челу са проф. др Милијом Сукновићем, деканом ФОН-а и председником Савета ФОН-а, проф. др Миланом Мартићем.

Организациони тим BBICC 2017 дугује неизмерну захвалност водећим компанијама у Србији и стратешким партнерима такмичења, који су препознали вредност улагања у младе таленте: Влада Републике Србије, Електропривреда Србије, Nordeus, The Coca – Cola Company, Philip Morris International, Lafarge, Schneider Electric – Serbia, Henkel Serbia, Banca Intesa. Поред тога, помоћ су пружили и партнери категорија: The Coca – Cola Company, Zlatiborac, Jaffa Crvenka, Doncafe, Paneleven, Renault, Lasta, MOL, Radisson Blu Old Mill Hotel, Palace Hotel, Bagel Bejgl, VIP и Zlatna, као и пријатељи пројекта: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Универзитет у Београду, Direct Media, Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београда и Српска асоцијација менаџера, као и медијски партнери.

Организациони тим BBICC 2017 се посебно захваљује Влади Републике Србије што је препознала значај улагања у младе таленте и омогућила такмичење. Посебну захвалност организациони тим дугује и Министарству просвете, науке и технлошког развоја, као и Министарству државне управе и локалне самоуправе на сарадњи и неизмерној подршци коју су указали.

Додатне информације о такмичењу, могу се наћи на сајту bbicc.org

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности