Отворен XV Међународни симпозијум SymOrg 2016

// Категорије: Инфо | Биз | Факултет |

(Златибор, 10. јун 2016. године) Отворен је XV Међународни симпозијум SymOrg 2016 у организацији Факултета организационих наука и трајаће до 13. јуна 2016. године. Симпозијум се одржава на Златибору, у Kонгресном центру УСО Ратко Митровић, а централна тема овогодишњег Симпозијума је "Преобликовање будућности путем одрживог развоја пословања и предузетништва".

На церемонији отварања обратили су се декан Факултета организационих наука, проф. др Милија Сукновић; председник Програмског одбора проф. др Ондреј Јашко и председник Организационог одбора доц. др Сања Маринковић.

"Овим Симпозијумом Факултет организационих наука наставља са праксом развоја и праћења трендова у пословању, иновацијама и новим технологијама у свету, са циљем да побољша и модернизује студијске програме, али и да пренесе знање на институције привреде, науке и државе " – рекао је декан ФОН-а проф. др Милија Сукновић.

Председник Програмског одбора, проф. др Ондреј Јашко пожелео је добродошлицу присутнима и изјавио да "овогодишњи Симпозијум, петнаести заредом, наставља традицију главног форума за представљање резултата истраживања која се баве актуелним питањима из области менаџмента и информационих технологија. Мисија Симпозијума јесте да  на једном месту окупи људе како би поделили мишљења на актуелне теме у пословању ".

"Ове године SymOrg броји око 200 научних радова и преко 500 аутора. Прихваћени су радови из 12 земаља и то из: Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Грчке, Македоније, Португалије, Румуније, Словеније, Шведске, Турске, Уједињених Арапских Емирата и Србије“ – рекла је доц. др Сања Маринковић, председник Организационог одбора Симпозијума.

Поред поздравних речи домаћина, уводно предавање одржали су гости из иностранства са престижних универзитета професор Adriana Budeanu, Copenhagen Business School; Joaquim Ramos Silva, PhD, École des HautesÉtudes en Sciences Sociales, Paris и Ganesh Nathan, PhD, Institute of Management at University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland and Business School Lausanne.

Ове године Симпозјум су подржали бројни спонзори Coca-Cola Hellenic, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Renault,  Eurobank Srbija, SBB, Телеком Србија, Jaffa, Златиборац, Винарија Јеремић, Mozzart и Логит.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

12 + 16

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности