Додатни испитни рок - јер Мастер није средња школа [ПЕТИЦИЈА]

// Категорије: Инфо | Факултет | Наш коментар |

За академске студије Факултета организационих наука може се рећи да су задржале релативно добар реноме, у корист чега сведочи и традиционално велико интересовање за упис на наш факултет. Нажалост, мастер програм се због много разлога, о којима овде нећемо  опширно писати, не налази на једнако добром гласу. Од интереса за наш данашњи текст је проблематика мастер испитних рокова.

Као и на основним студијама, и на мастеру је прописано шест обавезних рокова. ФОН је својим мастер студентима и пружио шест шанси за полагање испита, али не на адекватан начин. Наиме, с обзиром на касни почетак мастер године и на распоред наставе, у јануарском року уопште није постојала могућност пријаве испита, а тек на ретким предметима је уопште постојала могућност полагања и накнадног уписивања под фебруарском пријавом. Чак је и фебруарски рок имао ограничења сличне врсте, што је ефективно поништило један до два испитна рока.

Због касног старта, већина се нашла пред изазовом да од јуна до октобра положи бар четири од пет испита, и да уз то до 15. октобра обави неопходна истраживања и одлучи се за тему мастер рада. Простор који је остављен за бављење научним радом и за стицање озбиљног академског знања скоро да је срамотан и за средњошколске појмове, а не за постдипломске студије. У складу са доступним временом, након октобарског рока велики број мастер студената ФОН-а има по један или више неположених испита.

Због опште ситуације и фантомска прва два рока, сматрамо да је дужност факултета да обезбеди још један испитни рок на мастер студијама. Ако не због буџетских студената, онда барем због оних који су платили висок износ за услугу која им није адекватно пружена. Незванично сазнајемо да и међу наставним кадром постоји расположење да се рок за полагање испита продужи. Неки актуелне околности на мастеру сматрају и грубом увредом за научни карактер који би мастер требало да има и још једним ударцем на већ упитни значај и квалитет постдипломског програма.

У складу са овим општим расположењем и изнесеним чињеницама, желимо да позовемо мастер студенте да попуне онлине петицију за још један мастер испитни рок - новембарски - било званичан или незваничан. Једино што има икакву тежину и смисао је да се још један рок одржи најраније од средине новембра, како би се пружило адекватно време за припрему испита. Уз то, сасвим је извесно да ће рок за израду мастер рада бити продужен, као и иначе, што значи да се рок не би косио са уписима предмета за наредну годину и осталим административним обавезама. Петицију ћемо лично доставити у Мастер службу и Деканат пред предстојећу седницу, која ће се одржати 20. октобра, уз наду да ће наша научна институција имати осећаја за науку и време које је за њу неопходно.

molim vas, sta je sa produzetkom roka za odrbranu master rada, pa nemoguce je stici za 15. novembar!

Објављено: 31.10.2013 20:41 - (HItno)


0
1
Da li neko zna sledeće.... Na masteru, dhn sam, na budžetu sam, ispiti položeni ALI u škripcu sam oko mastera... Ako prenesem te bodove, i ponovo upišem godinu, da li gubim status budžetskog studenta?

Објављено: 19.10.2013 21:35 - (Dža-bu)


0
0
Поштоване колеге, као што смо већ напоменули, петиција је предата продекану за наставу Андријану Лемуту који је рекао да ће петиција бити размотрена и да ћемо сви бити обавештени. Надамо се да ће одговор стићи ускоро

Објављено: 19.10.2013 20:25 - (Пушкице)


0
2
Kada ce odgovoriti na peticiju?

Објављено: 19.10.2013 20:19 - (m)


0
0
A sta ce biti onda sa ovim ispitnim rokom... Ili ce nam taj u novembru biti sedmi???

Објављено: 17.10.2013 19:09 - (Aki)


0
0
Peticija je prosleđena i biće razmotrena danas, ako već nije, a sajt nije hakovan već je to naša 404 stranica za stranice koje više nisu dostupne. :) Peticijom je zvanično zatraženo održavanje ispitnog roka u novembru i pomeranje roka za predaju master radova.

Објављено: 17.10.2013 17:02 - (Puškice)


0
2
Hoce li biti nesto od ove peticije? Neko se malo igrao pa hakovao...

Објављено: 17.10.2013 15:34 - (Z)


0
0
Mene isto zanima gde mogu da pronadjem peticiju da se produzi predaja master rada?

Објављено: 16.10.2013 18:04 - (Juca)


0
1
Gde pise da je rok za predaju master rada produzen za 2 nedelje?

Објављено: 14.10.2013 20:36 - (m)


0
6
Gde mogu da pronadjem peticiju za produzenje predaje master rada?

Објављено: 14.10.2013 20:05 - (m)


0
2
54
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности