Одржан Бизнис форум: "Изазови одрживог раста"

// Категорије: Факултет | Биз | Инфо |

(Златибор, 11. јун 2016. године) У оквиру XV Међународног симпозијума SymOrg 2016, у суботу 11. јуна 2016. године одржан је Бизнис форум на тему "Изазови одрживог раста".

О изазовима и перспективама реформе и ефикасности јавног сектора говорили су г. Миленко Џелетовић, финансијски директор компаније Телеком Србија а.д. и г. Борко Милосављевић, помоћник градоначелника Београда. О успесима, баријерама и стратегијама раста приватних компанија говорили су мр Срђан Радић, директор дирекције за маркетинг и продају компаније SBB, мр Иван Терзић, директор продаје компаније Пештан, г. Миодраг Митровић, власник и директор компаније Miteco, г. Славољуб Јеремић, власник и директор Винарије Јеремић и г. Мирко Топалски, оснивач и CEO компаније EIPIX. Организатор и један од учесника скупа је проф. Др Одреј Јашко. Модератор форума била је гђа Аница Телесковић, новинар дневног листа Политика.

Форум је отворио проф. др Ондреј Јашко својим уводним излагањем: "Овај форум је замишљен као триада представника привреде, извршне власти и науке, при чему су привредници на првом месту, представници извшне власти у мањини, а наука се налази у бази, односно публици, и веома је значајан њен суд. Привредници вапе за тим да их неко слуша, да им се више не помаже без питања. Научници дају одговоре на питања која нико не поставља. Извршна власт спроводи законе јер су донешени, стратегије, јер су написане, инвестиције, јер су средства одобрена." Професор Ондреј Јашко је нагласио да је очекивани исход Форума отворена дискусија и изношење различитих ставова и мишљења.

Директор дирекције за маркетинг и продају компаније SBB, мр Срђан Радић, истакао је да су за одрживи раст битна континуирана улагања, профит и управљање компанијом, при чему је корисник на првом месту.

"Помоћ државе ИТ сектору није неопходна, али би омогућила убрзање раста и развоја ИТ компанија." – истакао је г. Мирко Топалски, оснивач и CEO компаније EIPIX, која се бави развојем видео игaра.

У наставку Форума било је отворене дискусије на тему улоге државе у подршци развоја привреде као и стратегијама раста ових компанија у будућности.

Међународни симпозијум Факултета организационих наука SymOrg основан је 1989. године. Од оснивања, Факултет организационих наука сваке друге године традиционално организује симпозијум SymOrg са циљем унапређења теорије и праксе менаџмента и сродних дисциплина. Симпозијум се одржава на Златибору, у Kонгресном центру УСО Ратко Митровић, а централна тема овогодишњег Симпозијума је "Преобликовање будућности путем одрживог развоја пословања и предузетништва".

 

XV Међународни симпозијум SymOrg 2016 су подржали бројни спонзори: Coca-Cola Hellenic, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Renault,  Eurobank Srbija, SBB, Телеком Србија, Jaffa, Златиборац, Винарија Јеремић, Mozzart и Логит.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности