Свечано је затворен 16. Међународни симпозијум Symorg 2018

// Категорије: Факултет | Инфо |

На Златибору је свечано затворен 16. Међународни симпозијум SymOrg 2018 у организацији Факултета организационих наука. Централна тема Симпозијума била је "Doing business in the digital age: challenges, approaches and solutions"-  Пословање у дигитално доба: изазови, перспективе и решења.

Симпозијум је током четири дана окупио преко 250 учесника, а презентовано је чак 92 научна рада.

Поред бројних учесника, Симпозијуму су присуствовали и Бранко Ружић, министар за државну управу и локалну самоуправу, проректор Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић, ректор државног Универзитета у Новом Пазару, проф. др Миладин Костић, представници кабинета Председника Владе Републике, професорка Katri Kerem, Estonia Business School, TAN, So Jiuan, Nus Business School Singapore, William Proud, QUT Business School, QUT, Brisbane, Australia и многи други.

Проф. др Иванка Поповић, проректор Универзитета у Београду, подсетила је да је ФОН један од 31 факултета Универзитета у Београду, да је конференција добра прилика да се направе што бољи професионалци за тржиште рада, да се научи како да користећи дигиталну технологију направе што боље окружење за рад.

Поред редовних сесија на тему дигитализације, одржана су и четири округла стола.

Бранислав Вујовић, председник New Frontier Group, Austria рекао је да морамо да знамо како да креирамо нове вредности, јер то је основни проблем дигитализације. Пословање у дигиталној ери се брзо мења и треба да знамо како да пласирамо информације, а да клијент буде у центру пажње.

„Дигитализација је приоритет ове Владе. Потребни су нови регистри да би се увела дигитализација, како би грађани и корисници били у центру пажње, а Држава прави сервис грађана“ – рекао је министар Ружић

У оквиру Симпозијума одржано је и студентско такмичење SymOrg Case Study Hackathon. Током 30 сати програма, шест студентских тимова програмирало је решења за унапређење система паушалног опорезивања и унапређење корисничког интерфејса за повезивање Пореске управе и пореских обвезника. Победнички тим „GGWP“ истакао да је са стране менаџерског тима то био први такав пројекат који су решавали, али да су имали три искусна члана са програмерске стране који су већ учествовали на такмичењима и који имају сјајно искуство.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 19

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности