БЕСТ међународни академски семинар - “GENE in a bottle”

// Категорије: Инфо | Студентске организације |

Удружење студената технике Европе - Београд седамнаести пут организује међународни академски семинар под називом “GENE in a bottle” који ће се одржати од 14. до 23. јула у Београду.

На овогодишњем семинару, 22 учесника из 12 европских земаља имаће прилику да се теоријски и практично упознају са основама генетичког инжењерства и молекуларне биологије као и са њиховом применом у областима као што су медицина, дијагностика, производња лекова итд. Студенти ће се у току трајања семинара упознати са радом у лабораторији док ће интерактивна предавања водити професори са Универзитета у Београду и стручњаци из области генетичког инжењерства на енглеском језику.

Поред академског дела семинара, учесници ће кроз различите друштвене активности имати прилику да се упознају са знаменитостима и историјом нашег главног града, домаћом кухињом, као и студентима из Београда.

БЕСТ академски семинари одржавају се сваке године у 97 градова широм Европе. Циљ ових пројеката је унапређивање знања студената о савременим темама у оквиру техничко-технолошких и природно-математичких наука, области пословних вештина, али и повезивање и сарадња наших студената са студентима из Европе.

“Међународни академски семинари иза себе имају дугу традицију повезивања и унапређења студената, како кроз богат академски програм, тако и кроз разнолике друствене активности усмерене на упознавање разлицитих земаља и култура. С обзиром да од самог почетка овај пројекат представља спој свих вредности наше организације - флексибилности, забаве, пријатељства, учења и напретка, није ни чудо што је, управо он, постао незаобилазна прилика за многе студенте Универзитета широм Европе. И ове године, попут претходних, сигурни смо да ће 22 одабрана студента из Београда понети лепе утиске и сећања, како о занимљивим предавањима на тему генетичког инжењеринга и молекуларне биологије , тако и о нашем Београду, Србији и српској култури” - каже Милица Гаљак, главни организатор.

Више информација о пројекту можете пронаћи на сајту http://course.best.rs/Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

5 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности