Tipovi dežurača na kolokvijumima i ispitima

// Kategorije: Info | Naš komentar |

Kolokvijumi i ispiti nose posebnu draž. Nervoza, iščekivanje, pomirenost sa sudbinom i napetost se mešaju i stvaraju specifičnu atmosferu.

A da začine tu atmosferu, tu su uvek dežurači na ispitima. Kako imaju odgovornu ulogu, da spreče prevare, različito se ponašaju. Ekipa Puškica je izdvojila najopštije tipove ponašanja kakvi se mogu sresti na testovima.

Tužilac - preti disciplinskim merama svima koji budu gledali sa strane, prepisivali, uzdisali. Onda sedne za katedru, upali laptop i ignoriše studente.

Znate, ja imam iskustva u pisanju tužbi.

Security - postavi se tako da može da ima pregled nad svakim u sali. Ponaša se i oseća kao pripadnik tajne službe. Nosi postavljene cipele da bi hodao nečujno. Student koji ga pogleda je automatski okrivljen.

Plavuša, drugi red, puškica na levom dlanu.

'ladovina - ne obraća previše pažnje na studente. Na početku pročita pravilnik, onda sedne i prepusti se svojim mislima. Moguće je prokrijumčariti puškicu A2 formata, par skripti i mladunče slona a da ne primeti.

SuperKul Asistent i Privlačna Asistentkinja - Idu u paru. Sede i pričaju i boli ih uvo za studente. Svi prepisuju, a oni ih na momente zamole da prestanu. Izbace samo one koji izvade više od 2 sveske i 3 skripte na klupu. Ključan deo ekipe je Privlačna Asistentkinja, a prisutni asistent se obično transformiše u SuperKula. A možda je i rođen s tim.

I tako, koleginice, skinem ja to mače sa drveta, hehehe.

Prozivač - Zvera naokolo po amfiteatru i viče na studente da prepisuju. Proziva i blamira poimence. Ne izbacuje.

ALO, TI,142/11, UĆUTI VIŠE!

Tajmer - dosadno mu je pa opominje na svakih pet minuta koliko je vremena ostalo. Dosađuje  studentima.

Alapače - idu u parovima, trojkama ili ne daj Bože, četvorkama. Pričaju toliko glasno bez prestanka i ometaju studente, da neki student mora da ih opomene i zamoli da umuknu.

Arogantni predmetni asistent - Na pitanje vezano za test obavezno procedi nesuvsli odgovor "To pitanje je jasno kolega.." ovo je praćeno sa "Da ste učili, znali biste" i gleda negde iznad kolege koji je postavio odgovor jer neće da ga udostoji ni pogleda. Kad u trećoj sali dobije isto pitanje, shvati da nešto nije u redu, pa ide po redom i svađa se sa studentima.

Kolega, znači ono kako se zove, pitanje je jasno.

Predmetni užurbani asistent - obično je to najmlađi asistent koga ostali šalju po salama da pita ima li pitanja. Često nema odgovor (jer nije sastavljao pitanja) ali se zato iz petnih žila trudi da razjasni nedoumice. U svakoj sali se zadrži taman toliko da ne pomogne, ali da dovoljno zbuni i zasmeta ostalima.

Prorok - predmetni asistent. Upadne u učionicu, i viče "Četvrti zadatak niko neće uraditi, to sam smislio JA, a popadaćete, jer je ovo težak predmet". Izleti iz učionice, da bi stigao da obiđe sve sale po nekoliko puta i svaki put ponovi ovo isto. Unervozi i onako već nervozne studente.

Smušeni predmetni asistent - sličan predmetnom užurbanom asistentu, s tim da nije potrčko. U svojoj naivnosti, jako opasan. Otvori vrata sale, proviri, smušeno kaže "zdravo" dežuraču i izađe. Stoji pred vratima i šuška papirima. Uđe opet. Kaže "Drugo pitanje, pod b se ne vidi lepo, treba da piše ________. A na poslednjoj strani se ne vidi pod c)...". I tako još par puta. Desetak minuta pred kraj, studenti konačno znaju tekst svih zadataka. Nastaje besomučno škrabanje da se sve uradi. I neki zadatak obavezno ima više tačnih odgovora ili nijedan. Na kraju se sve prizna.

Sve znam - gleda kroz prozor sneno i ignoriše studente. Onda se okrene, i lenjo prozbori „Hajde prestanite da prepisujete više“ (ukazuje na to da on sve vidi, iako ne gleda). Jako iritantan, mada ga studentkinje ipak vole.

Sve vidim šta radite. I smarate me jako.

Izvoljevač - za kolokvijum od 30min naruči od servirke moka kafu sa seckanim pečenim bademom i kremom od slatke ulupane pavlake, sa pola kašičice žutog šećera i 34,2 ml obranog mleka (2,88 %) i mrvicama čokolade odozgo. Prezire Isposnika.

Isposnik - za kolokvijum od 2 sata naruči kiselu. Prezire Izvoljevača.

U koraku sa vremenom - koristi specijalnu spravu za detektovanje bubica i korišćenja mobilnih telefona koja pišti uvek da spase nekog nesrećnika koji je kod njega. Onda taj zapadne kod drugog profesora.

AHA! Očitavam nešto.

Ortak - pomaže studentima, pogotovo onima koji igraju basket sa njim.

Manijak - ima običaj da pretresa sumnjive. Devojkama zadiže suknje, haljine ili majice. Obično pronađe puškice, i oprosti uz šeretski osmeh. Mada pojedini primerci i ne opraštaju.

 

Za kraj bismo napomenuli da se dežurači mogu javiti kao spoj dve ili više ovih vrsta. Ti spojevi mogu biti više nego opaki, tako da budite pažljivi na kolokvijumima i ispitima!

Puno sreće u nastupajućim ispitnim rokovima želi vam Ekipa Puškica.

Sjajan tekst! Odavno nisam student, ali me je ekipa Puškica podsetila na ta vremena :))).


Objavljeno: 14.01.2014 10:02 - (Jasna)


0
29
Svima sa fona je odmah jasno ko je arogantni, cak je i slika odgovarajuca. :) a i svako od ostalih se moze ubrajati u neku od navedenih kategorija, pa kako ko posmatra..

Objavljeno: 13.01.2014 21:09 - (hehe)


2
35
149
5

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

10 + 17

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti