Типови дежурача на колоквијумима и испитима

// Категорије: Инфо | Наш коментар |

Колоквијуми и испити носе посебну драж. Нервоза, ишчекивање, помиреност са судбином и напетост се мешају и стварају специфичну атмосферу.

А да зачине ту атмосферу, ту су увек дежурачи на испитима. Како имају одговорну улогу, да спрече преваре, различито се понашају. Екипа Пушкица је издвојила најопштије типове понашања какви се могу срести на тестовима.

Тужилац - прети дисциплинским мерама свима који буду гледали са стране, преписивали, уздисали. Онда седне за катедру, упали лаптоп и игнорише студенте.

Знате, ја имам искуства у писању тужби.

Security - постави се тако да може да има преглед над сваким у сали. Понаша се и осећа као припадник тајне службе. Носи постављене ципеле да би ходао нечујно. Студент који га погледа је аутоматски окривљен.

Плавуша, други ред, пушкица на левом длану.

'ладовина - не обраћа превише пажње на студенте. На почетку прочита правилник, онда седне и препусти се својим мислима. Могуће је прокријумчарити пушкицу А2 формата, пар скрипти и младунче слона а да не примети.

СуперКул Асистент и Привлачна Асистенткиња - Иду у пару. Седе и причају и боли их уво за студенте. Сви преписују, а они их на моменте замоле да престану. Избаце само оне који изваде више од 2 свеске и 3 скрипте на клупу. Кључан део екипе је Привлачна Асистенткиња, а присутни асистент се обично трансформише у СуперКула. А можда је и рођен с тим.

И тако, колегинице, скинем ја то маче са дрвета, хехехе.

Прозивач - Звера наоколо по амфитеатру и виче на студенте да преписују. Прозива и бламира поименце. Не избацује.

АЛО, ТИ,142/11, УЋУТИ ВИШЕ!

Тајмер - досадно му је па опомиње на сваких пет минута колико је времена остало. Досађује  студентима.

Алапаче - иду у паровима, тројкама или не дај Боже, четворкама. Причају толико гласно без престанка и ометају студенте, да неки студент мора да их опомене и замоли да умукну.

Арогантни предметни асистент - На питање везано за тест обавезно процеди несувсли одговор "То питање је јасно колега.." ово је праћено са "Да сте учили, знали бисте" и гледа негде изнад колеге који је поставио одговор јер неће да га удостоји ни погледа. Кад у трећој сали добије исто питање, схвати да нешто није у реду, па иде по редом и свађа се са студентима.

Колега, значи оно како се зове, питање је јасно.

Предметни ужурбани асистент - обично је то најмлађи асистент кога остали шаљу по салама да пита има ли питања. Често нема одговор (јер није састављао питања) али се зато из петних жила труди да разјасни недоумице. У свакој сали се задржи таман толико да не помогне, али да довољно збуни и засмета осталима.

Пророк - предметни асистент. Упадне у учионицу, и виче "Четврти задатак нико неће урадити, то сам смислио ЈА, а попадаћете, јер је ово тежак предмет". Излети из учионице, да би стигао да обиђе све сале по неколико пута и сваки пут понови ово исто. Унервози и онако већ нервозне студенте.

Смушени предметни асистент - сличан предметном ужурбаном асистенту, с тим да није потрчко. У својој наивности, јако опасан. Отвори врата сале, провири, смушено каже "здраво" дежурачу и изађе. Стоји пред вратима и шушка папирима. Уђе опет. Каже "Друго питање, под б се не види лепо, треба да пише ________. А на последњој страни се не види под ц)...". И тако још пар пута. Десетак минута пред крај, студенти коначно знају текст свих задатака. Настаје бесомучно шкрабање да се све уради. И неки задатак обавезно има више тачних одговора или ниједан. На крају се све призна.

Све знам - гледа кроз прозор снено и игнорише студенте. Онда се окрене, и лењо прозбори „Хајде престаните да преписујете више“ (указује на то да он све види, иако не гледа). Јако иритантан, мада га студенткиње ипак воле.

Све видим шта радите. И смарате ме јако.

Извољевач - за колоквијум од 30мин наручи од сервирке мока кафу са сецканим печеним бадемом и кремом од слатке улупане павлаке, са пола кашичице жутог шећера и 34,2 мл обраног млека (2,88 %) и мрвицама чоколаде одозго. Презире Испосника.

Испосник - за колоквијум од 2 сата наручи киселу. Презире Извољевача.

У кораку са временом - користи специјалну справу за детектовање бубица и коришћења мобилних телефона која пишти увек да спасе неког несрећника који је код њега. Онда тај западне код другог професора.

AХА! Очитавам нешто.

Ортак - помаже студентима, поготово онима који играју баскет са њим.

Манијак - има обичај да претреса сумњиве. Девојкама задиже сукње, хаљине или мајице. Обично пронађе пушкице, и опрости уз шеретски осмех. Мада поједини примерци и не опраштају.

 

За крај бисмо напоменули да се дежурачи могу јавити као спој две или више ових врста. Ти спојеви могу бити више него опаки, тако да будите пажљиви на колоквијумима и испитима!

Пуно среће у наступајућим испитним роковима жели вам Екипа Пушкица.

Sjajan tekst! Odavno nisam student, ali me je ekipa Puškica podsetila na ta vremena :))).


Објављено: 14.01.2014 10:02 - (Jasna)


0
29
Svima sa fona je odmah jasno ko je arogantni, cak je i slika odgovarajuca. :) a i svako od ostalih se moze ubrajati u neku od navedenih kategorija, pa kako ko posmatra..

Објављено: 13.01.2014 21:09 - (hehe)


2
35
149
5

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 11

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности