Најпрестижније бизнис школе поново у Београду

// Категорије: Инфо |

Београд ће прве недеље априла, бити домаћин најталентованијим студентима са факултета од Аустралије до Америке који долазе у Србију поводом светског такмичења у решавању пословне студије случаја, Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

BBICC, у организацији Факултета организационих наука, се реализује четврту годину за редом, од 4. до 9. априла, на ФОН-у, што представља прилику за студенте из целог света да учествују на једином такмичењу оваквог карактера у читавој југоисточној Европи.


Овом приликом окупиће се студенти са 16 познатих бизнис школа. На такмичењу ће поред тима са ФОН-а, као представника Универзитета у Београду учествовати и студенти са престижних универзитета - Универзитета Калифорније – Berkeley (САД),  Wharton  пословне школе из Пенсилваније (САД), Универзитета са Флориде, аустралијски универзитет Мелбурн, три тима из Канаде –  Concordia University, Simon Fraser University и Carleton University. Међу представницима Европе учествоваће и Copenhagen Business School (Данскa), BI Norwegian Business School (Норвешка), Dublin Institute od Science and Technology (Ирска), Maastricht University (Холандија). Прошлогодишњи победник Хонг Конг University of Science and Technology (Хонг Конг) је такође учесник на такмичењу и ове године, као и тимови из Кине и са Тајланда.


Тимови ће стићи у Београд, пре званичног отварања које ће се одржати у уторак, 5. априла на Факултету организационих наука. Такмичарски део се састоји од решавања две студије случаја које ће се решавати 5 и 24 сата. Студенти ће представљати своја решења испред стручног жирија сачињеног од топ менаџера и консултанта водећих компанија у Србији. Завршница такмичења ће се одржати у суботу, 9. априла, где ће жири одредити три најбоља решења. Током 6 дана боравка у Србији, поред решавања два пословна проблема, такмичари ће, такође, имати прилику да упознају Београд као и нашу традицију и културу.

За више информација посетити сајт: www.bbicc.org.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

10 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности