Завршено светско такмичење у решавању пословне студије случаја – BBICC 2016

// Категорије: Вести | Инфо |

У суботу, 9. априла 2016. године званично је завршено светско такмичење у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2016

Укупно 64 студента са 16 универзитета из САД, Аустралије, Канаде, Ирске, Данске, Норвешке, Холандије, Хонг Конга, Кине, Сингапура и Тајланда решавало је две студије случаја у оквиру четвртог интернационалог студентског такмичења у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2016. BBICC  такмичење одржано је од 4. до 9. априла у организацији Факултета организационих наука у Београду и Српске асоцијације менаџера (САМ).

Прву студију случаја коју су студенти радили 5 сати задала је водећа банка на тржишту Србије, Банца Интеса, док су другу студију случаја водеће компаније Philip Morris International радили 24 сата. Тимови студената су имали прилику да своја решења презентују пред стручним жиријем сачињеним од топ менаџера и консултаната водећих компанија из Србије.

“Мотивисати младе људе да уђу у свет бизниса на овај начин је одлична идеја. Ово је добра прилика да видимо младе таленте, да разменимо идеје, да се повезујемо са људима и да учимо. Мислим да је свако решење које сам имао прилике да видим данас јако вредно.“ рекао је Стеван Вранеш, менаџер корпоративних послова за регион Србије, ЦГ и БИХ компаније Philip Morris International .

„Цео догађај је превазишао моја очекивања. Ценимо мишљење некога ко није део наше компаније, као и идеје које потенцијално могу да нас наведу на неку врсту иновација које можемо да имплементирамо. Желео бих да будем део овакве врсте догађаја у будућности зато што сматрам да је ово нешто што прави конкурентску предност, да учествујемо у оваквом догађају, да будемо партнери и да имамо прилику да дискутујемо са овим младим људима који имају несвакидашње идеје.” изјавио је Никша Иловић, директор Сектора за управљање сегментом клијената физичких лица Banca Intesa .

„Задовољство је што смо имали прилику да угостимо најбоље студенте и менторе из целог света. Приказана је култура и традиција Србије, акценат је био на учењу и зато су изабране водеће компаније на тржишту Philip Morris International  и Banca Intesa  које препознају улагања у таленте.“ рекла је Весна Дамњановић, директорка такмичења BBICC.

Победник овогодишњег такмичења је National University of Singapore, другопласирани тим долази са Hong Kong University of Science and Technology, док је треће место припало тиму са Maastricht University.
Додатне информације о такмичењу, могу се наћи на сајту www.bbicc.org.

Другопласирани тим долази са Hong Kong University of Science and Technology

 Другопласирани тим долази са Hong Kong University of Science and Technology

 

Треће место је припало тиму са Maastricht University

Треће место је припало тиму са Maastricht University

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 9

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности