Мicrosoft-ова "бомба" - купио Linkedln за 26 милијарди долара

// Категорије: Магазин | ИТ | Инфо |

Мicrosoft и пословна друштвена мрежа LinkedIn ушли су у финални споразум под којим ће Мicrosoft преузети LinkedIn за 196 долара по акцији.

Укупна вредност ове трансакције је 26,2 милијарде долара, укључујући и нето приход Linkendlna.

Linkendln ће остати посебан бренд, задржаће своју културу и независност, а Џеф Вејнер ће остати на челу компаније

Рид Хофман, председник одбора, суоснивач Linkendlna истиче да у потпуности подржава ову трансакцију за коју се очекује да се оконча до краја године.

"Тим ове компаније је порастао, и фокусиран је на повезивање светских стручњака. Заједно можемо убрзати Linkendln као и Мicrosoft Ofis 365, као што покушавамо да оспособимо сваку особу и организацију на планети“, каже директор Мicrosoft - a Сатја Надела.

Linkendln, компанија са седиштем у Калифорнији, је највец́а и највреднија на свету професионална мрежа и наставља да гради и развија посао оператора намењеног пословним људима.

Прошле године, ова компанија је покренула нову верзију своје апликације за мобилне телефоне која је довела до већег броја активних чланова.

Linkendln је тако стекао водец́у платформу за учење под називом Linda.com, а све ове иновације су резултирале повец́ањем чланству, већег ангажовања и бољих финансијских резултата.

Акције Linkendlna скочиле су 48 одсто након објаве ове вести, док су акције Мicrosoft - a заустављене због вести о чекању.

извор: b92.net

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 17

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности