Интервју са Адамом Ковачем

// Категорије: Инфо | Интервју | Магазин |

На недавно одржаном такмичењу у решавању студије случаја компаније Ernst & Young тим студената ФОН-а у саставу Адам Ковач, Јелена Цвјетић и Иван Девеџић забележио је сјајан успех победивши у том такмичењу. У наставку можете прочитати интервју који су Пушкице урадиле са једним од победника, Адамом Ковачем, студентом четврте године на смеру Операциони менаџмент.

Како сте оформили свој тим?

Победници Ernst & Young Business Case Competition: Јелена Цвјетић и Иван Девеџић, заједно са мном  Адамом Ковачем су чланови студентске организације Case Study Club-a  на ФОН-у. Упознали смо се раније на тренинзима на којима се припремамо за такмичења за решавање студије случаја. Тим је оформљен узимајући у обзир наше способности, склоп личности и обавезе у претходној недељи као и различита знања која имамо. Иван и Јелена су студенти треће године менаџмент смера, док сам ја на операционом менаџменту четврта година. При формирању тима води се рачуна да у тиму постоји особа која има више искуства и која је лидер екипе како би помогла млађим колегама да унапреде знања и вештине.

Колико је била захтевна студија случаја?

Студија случаја је била мултидисциплинарна. Било је више захтева на која само морали да одговоримо. Први проблем захтевао је детаљну финансијску анализу постојећег производног капацитета за чоколаде и од нас се тражило да опитмизујемо портфолио и унапредимо слабости компаније. Поред тога од нас се тражило да осмислимо стратегију позиционирања понуде кроз план имплементације и ефекте који се очекују од предложених стратегија.

Шта је у вашем решењу било јединствено и шта вас је довело до победе?

На такмичењу је презентовало 25 тимова. Сви смо имали 6 минута да представимо решење у Power Point презентацији пред жиријем који је имао 12 чланова и постављао 3 питања по тиму. Остали тимови имали су одређене делове решења. Тим ФОН-а је дао свеобухватно решење кроз детаљну анализу и финансијски модел (у excel –у је предствљен) који је решио проблем производње преко различитих сценарија, а поред тога предложио је и маркетинг стратегију за даљи раст компаније на тржишту. Оно што је било такође аутентнично је што смо се обукли у боје компаније, имали смо црне кошуље И жуте кравате И то је оставило сјајан утисак на жири. Feedback CEO-a компаније Ernst&Young је да смо имали одличан презентациони наступ који смо припремали и уклопили смо се у време које је предвиђено за презентовање.

Каква искуства носите са такмичења?
Дефинитивно ће такмичење остати у сећању као позитивно искуство (без обзира што смо победили). Поред осећаја поноса да смо као тим представили ФОН и Case Study Club у лепом светлу, лично ми је драго што су и Иван и Јелена доста научили и што су успели да прикажу свој таленат. Нећу рећи да „негативних“ ствари нијебило, али проблемима смо научени да приступамо као према изазовима и сматрам да су само допринели богатијем искуству из кога смо још више научили.

Како сте се припремили за овај подухват?
Припреме за решавање студија случаја смо имали у оквиру Case Study Club-a. Свакодневни рад са менторима и стручњацима из праксе нам омогућује да унапредимо начин размишљања јер је то једино што може да нас носи кроз разноврсне захтеве студије случаја из различитих индустрија.

Колико вам је знање стечено на ФОН-у помогло при решавању студије случаја?

Споменух у једном у прошлих питања да су видљиве биле разлике у начину решавања студија случаја. Ово првенствено сматрам последицом едукативних програма на нашем универзитету. Немојте ме погрешно схватити – приступи су у великој већини били тачни и логични, разлика се видела у томе што су неки приступи били“лакши” од других (упоредите software за оптимизацију или excel модел са рачунањем “пешке”).  Олакшање је знати да “нисам учио за џабе”или да смо провели сате покушавајући да разумемо одређене алате и лекције како би нам заправо донели огромне уштеде у времену, а врло често и веће могућности за манипулацију података и анализу.

Да ли вам је помогло чланство у неким организацијама?

Највише нам је помогло што сам од прошлог септембра пуно научио о решавању студије случаја у Case Study Club-у, док су Иван и  Јелена почели интензивно да раде од овог септембра на тренинзима. Поред тога, за ово конкретно искуство значило је претходно иксуство вођења  тима у AIESEC-у.

Да ли вам је ово прво искуство ове природе?

Није, али је прво искуство крунисано “постољем”. Могу слободно рећи да сам током две године интересовања за студије случаја имао живописна и бројна искуства са решавањем “кејсева”. Управо чињеница да сам много научио после сваке студије и непостојање лимита за напредак су ме мотивисали да наставим овиме да се бавим.

Који су вам будући планови?

План на неки краћи рок би био да поред обавеза на факултету и у оквиру Case Stуdy Clуb-a, на најбољи начин искористим искуство у Ernst&Yoуng компанији кроз праксу и научим највише што могу. Након тога ми следи пресек стања и план за даље.
Планови на дуги рок ми за сада личе на запослење после факултета (можда мастер сачека), али из неког досадашњег искуства знам да ћу морати да се прилагођавам опцијама и ситуацији каква ме снађе.

За крај бих поручио колегама нешто што сам из искуства закључио: Немојте чекати да вам се ствари десе (да вас факултет учи) већ видите како можете на најбољи начин да искористите могућности око вас (учите ви од факултета и људи на њему).

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
24
2

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности