Start 2.0 и Road to Start

// Категорије: Инфо | ИТ | Студентске организације | Вести |

Удружење студената информатике ФОНИС, уз подршку Факултета организационих наука, Microsoft Србије и бројних спонзора, по други пут организује такмичење под називом "Start 2.0" у циљу подизања свести о новим информационим технологијама у Србији и креирања апликација за оперативни систем Виндоуз 8.1.

Пројекту Старт 2.0 предстоји пројекат “Road to Start” који представља увод у Start хакатон. Сви заинтересовани моћи ће да учествују у радионицама које су везане за актуелне Microsoft технологије уз израду неколико апликација и да сазнају релевантне податке о предстојећим пројекту. Због немогућности организовања Road to Start-а у више градова Србије, идеја нам је да обезбедимо и online приступ радионицама, као и писане материјале који ће се наћи на нашем сајту.  Више о времену и месту одржавања радионица можете погледати на страници Road to Start.

На самом такмичењу, које је у формату хакатона, учестоваће осам екипа од по три програмера до 27 година старости у развоју Windows 8.1 апликација, за шта ће на располагању имати 24 сата.

Windows 8.1 апликације могу да се развијају уз помоћ: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Свим учесницима је обезбеђен простор за рад са приступом интернету, вреће за спавање, храна и освежење. Победнички тим очекују вредне награде!

Време одржавања пројекта је од 21-23. марта 2014. године на Факултету организационих наука.

Више о самом такмичењу и пропозицијама такмичења, можете сазнати на званичном сајту пројекта, где се сви заинтересовани студенти и програмери могу пријавити за учешће на такмичењу или присуство на радионицама. Пријаве су отворене!

Будите део заједнице која мења Србију и позитивно утиче на њену свест. Пријавите се и учествујте у заједничком подухвату креирања Windows 8.1 апликација!

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
3
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности