Phonebloks – поглед у будућност или поглед у маглу?

// Категорије: ИТ | Магазин |

Пре неколико дана се на интернету појавио концепт који прети да нам промени начин на који гледамо мобилне телефоне или таблете. Кључ је у модуларности, коју Phonebloks промовише са циљем да никад не мењате свој мобилни телефон или таблет, него само да замените компоненте које су покварене или које желите да замените новијим.

Овај концепт није нов, као што видимо овде и овде, а и у скорије време и Моторола је направила нешто што подсећа на модуларан телефон са својим моделом Moto X (чита се motocross). Phonebloks ће омогућити људима да направе телефон по својим потребама, макар то била већа батерија ради дуже повезаности са интернетом или већа камера за све ваше Инстаграм потребе. Такође ће овај концепт омогућити куповину јефтинијих паметних телефона, са најнужнијим способностима.

Највећи проблем целог концепта је у чињеници да произвођачи тренутно нису у довољној мери заинтересовани да праве модуларне телефоне, првенствено због чињенице да људи у просеку на сваких годину и по дана купују нови телефон, па им је идеја о „вечном телефону“ огромна претња за тренутни бизнис план. Други проблем је спремност телефонских компанија да пруже услугу. Њихов највећи извор профита нису планови и пакети, него телефони које продају и њихов обрт на крају сваке друге године, када се обнавља уговор. Зато Phonebloks на сајту www.phonebloks.com тежи да прикупи подршку преко друштвених мрежа да би компаније кренуле да размишљају у овом правцу.

Још једна ствар која је врло могућа, а није страна, јесте да је све ово фарса, идеја створена у глави са циљем да организује масе људи око једног циља. Ово не можемо да знамо у овом тренутку, али чињеница је да је и пре било подухвата који су нудили нешто револуционарно и да су на крају пропали у воду након узимања почетне инерције од стране интернет заједнице. Погледајте и сами видео, и реците нам шта мислите.

Извори:
www.phonebloks.com
 

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 15

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности