Алибаба оборио рекорд интернет продаје

// Категорије: Магазин | Инфо |

Током 24-сатне акције кинеска компанија Алибаба је остварила укупно 710 милиона наплата роба, а скоро 86.000 продаја у секунди, што је до сада незабележен успех онлајн продаје.

Највећа светска компанија за онлајн трговину Алибаба је поводом Дана самаца у Кини организовала фестивал продаје са сниженим ценама и остварила укупну продају у вредности од 14,3 милијарде америчких долара.

Дан самаца у Кини обележава се традиционално 11. новембра, а кинеска компанија Алибаба је и прошле године тим поводом организовала акцијску продају.

Овогодишњи промет на интернет страници alibaba.com за 60 посто је већи у односу на продају остварену истог дана прошле године.

Кинеска новинарска агенција Xинхуа јавља да су најпродаванија роба били мобилни телефони, сатови, телевизори, млеко, мед и колачи.

Током 24-сатне акције Алибаба је остварио укупно 710 милиона продаја, а скоро 86.000 продаја у секунди, што је до сада незабележен успех онлајн продаје.

Власник компаније Јацк Ма изразио је наду да ће Дан самаца постати глобалног карактера, те најавио да ће јучерашњу рекордну продају аплицирати за улазак у Гинисову књигу рекорда.

Алибаба је јуче оборио и рекорд продаје у једном сату, када је у првом сату акције имао промет од 3,9 милијарди долара.

За доставу продатих артикала широм света компанија ће ангажовати 1,7 милиона курира доставе, 400.000 доставних возила и 200 авиона.

Онлајн продаја све је популарнија широм света, а посебно у најмногољуднијој земљи Кини у којој 80 посто те врсте продаје реализује управо Алибаба. Чини се да је тај начин куповине много лакши купцима у густо насељеним градовима, али и оним удаљеним од центара. Успех ове врсте трговине лако је видети и све мањим бројем људи који посећују тржне  центре у Кини.

 

Извор: 6yka.com

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

19 + 0

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности