Добродошли на ФОН - ајмо у стриптиз клуб

// Категорије: Инфо | Факултет | Наш коментар | Слике |

Недавно нам је један од колега скренуо пажњу на билборд који се налази тик уз факултет, а који рекламира "Ексклузивни стриптиз клуб", а за који је сматрао да није на прикладном месту. 

Иако се о укусима не расправља и неки ову рекламу могу и не морају сматрати прикладном у околини факултета јер факултет похађају пунолетне особе, али треба скренути пажњу да се на само пар десетина корака од тог билборда налази једна основна и средња школа, као и један вртић, тако да се у овом случају већ тешко може изнети аргумент о прикладности рекламе. 

Што се законског оквира тиче, чланом 8. Закона о оглашавању дефинисано је "Начело забране повреде морала". У члану 8. овог закона се конкретно каже: 

"Огласна порука не може да садржи изјаве или визуелно представљање којима се изазива асоцијација која се у околностима конкретног случаја може сматрати непристојном, а нарочито с обзиром на садржај огласне поруке, начин и средства оглашавања, сензибилитет лица којима је упућена, као и врсту оглашивача, активности, производа или услуге која се оглашава."

Опште становиште које се у овој ситуацији може заузети да се овом рекламом промовише "услуга" која се не може пружати млађима од 18 година, па да као таква није прикладна ни на једном јавно доступном месту. Ипак како не бисмо ми доносили суд о томе, задржаћемо се на закључку да оваква реклама не би требало да се налази у близини вртића, основне и средње школе исто као што се ни кладионице и локали који омогућавају друге видове коцкања не могу налазити у близини оваквих образовних установа.

На крају крајева, поставља се питање какав утисак оставља на "новопечене" бруцоше то што је једна од првих ствари које су на факултету видели - реклама за стриптиз клуб. 

Надамо се да ће, ипак првенствено због деце, али и због слике о факултету, доћи до одговарајуће реакције и да ће овај случај бити пријављен надлежној инспекцији. 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
17
3

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 0

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности