На буџет само са 60 ЕСПБ?

// Категорије: Вести | Наш коментар |

Студенти ФОН-а су остали затечени оним што их је данас дочекало на сајту факултета.

Наиме, данас се на сајту појавила вест о одлуци о упису у вишу годину студија (2016/2017) која нам говори да претходни услов за буџет од 48 ЕСПБ више не важи. Целу вест можете погледати на овом линку.

"Студенти који остваре 60 ЕСПБ бодова и положе обавезне предмете Студијског програма или Студијске групе, без обзира на статус који су имали у школској 2015/16. години, „на терет буџетаили самофинансирање“, рангирају се у оквиру своје генерације уписа на Коначној ранг листи за упис у статус на терет буџета“. Имајући у виду чињеницу да на Факултету постоје три студијска програма, постојаће одвојене Коначне ранг листе по студијским програмима и генерацијама уписа."

Такође, непријатно изненађење су доживели и студенти генерације 2008/2009 који по овој одлуци морају да заврше факултет до краја ове школске године.

"Студенти уписани у школској 2008/09. години, односно који студирају осам школских година, треба да заврше основне академске студије до 30.09.2016. године, у супротном губе статус студента."

Екипа Пушкица се пита да ли су ово нове, модерне мере и реформе новог декана и да ли је могуће да у првих месец дана мандата имамо скандале попут овог? Такође се питамо да ли ће студентски парламент урадити нешто поводом овога? Да ли ће се и ово завршити на ''рекла-казала'' као што се завршио и случај ''трошкови функционисања Универзитета'' када је речено да ће новац бити враћен студентима, а то се никад није догодило.

За крај питамо све студенте да ли је могуће да тако лако све заборављамо чак и када нас директно ударају по џепу?

Не мењајте канал на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
21
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 15

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности