[Нова анкета] Ко се играо студентским налозима?

// Категорије: ПентаФОН | Наш коментар |

Како ПентаФОН сазнаје, студентски сервис Факултета организационих наука је претходних дана у пар наврата био мета фантомских неочекиваних измена цена бодова за пријаву предмета. Тим за форензику Пушкица детаљно је испитао цео случај.

Током претходних неколико дана јавила нам се неколицина студената са основаном сумњом да им се неко поиграо са студентским налогом. Како наводе збуњени су (не)дефинисаном ценом бода код пријаве предмета.

Наиме, у ценовнику који се налази на сајту Факултета организационих наука јасно пише да цена уписа предмета који се први пут слуша износи 2.150,00 РСД по боду. Исто тако пише да цена уписа предмета који се поново слуша износи 1.350,00 РСД по боду.

 

Оно што очигледно буни студенте јесте чињеница да су претходних дана на свом е-студент налогу, на страници "бирање предмета" наилазили на следећу слику.

Дакле, студенти су након очекиваних, горепоменутих цена уписа предмета по боду наишли на "снижење" на свом налогу, а цена школарине им је била смањена за по неколико десетина хиљада динара. Ово је изазвало масовну еуфорију међу студентима који су већ испланирали шта ће учинити са остатком новца.

Ова цена ЕСПБ била је актуелна неколико дана, а онда је напрасно и без икаквог обавештења промењена. Да ствар буде чуднија, цена није враћена на првобитних 2.150,00 и 1.350,00 РСД (како и стоји у званичном ценовнику Факултета организационих наука), штавише повећана је!

С обзиром на број студената који се јавио, Екипа Пушкица контактирала је представнике Студентског парламента, деканат и продекана за финансије у намери да добије конкретан одговор на питање како је могућа промена цена ЕПСБ у току самог уписа, као и зашто није, ако је већ дошло до промене у ценовнику, ажуриран исти. Како председник Студентског парламента Лазар Шаулић наводи, ценовник на сајту није ажуриран, а цена бода се повећала у складу са износом школарине, односно 130 000 динара.

Како су емоције студената на самофинансирању биле као ролеркоустер, ми се питамо - ко је крив за ово? Ко се играо студентским налозима и емоцијама?

На сајту смо поставили анкету, а ви нам дајте одговор!

Не мењајте канал, на правом сте месту!

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
13
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 16

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности