Одржана друга Веб дан конференција у Бору

// Категорије: Инфо | ИТ | Вести |

У Бору је 12. и 13. априла одржана друга конференција Веб Дан међу чијим су организаторима некадашњи студент Факултета организационих наука и пријатељ Пушкица, Милош Петровић, као и садашњи студент Милош Аврамовић.

Конференција је као и претходне године првенствено оријентисана на ученике средњих школа и студенте, а посетило ју је преко 300 људи. 

Прво предавање након отварања одржао је Емануел Благонић из Хрватске компаније Blagonic Brothers који је дао обиље корисних савета и онлајн ресурса који ће бити корисни свим дизајнерима. 

Поред Емануела, учесници конференције су првог дана имали прилике да чују и Предрага Милићевића из Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) који је скренуо пажњу на значај домена и одговарајућих контакт мејлова за слику коју корисници стичу о бренду.

Учесници су такође имали прилику да чују нешто више о развоју портала Јужне вести и MozzartSport, а први дан је затворио Немања Станчић предавањем о програмирању за Виндоуз телефоне. 

Други дан конференције је отворила Андријана Вешовић, становницима друштвених мрежа познатија под надимком Зомбијана, а нарочито због својих илустрација интересантних твитова. Осим тога, Марко Мудринић из Нетокрације је објаснио како је одабрао да уместо писања за велики медиј (TechCrunch), покуша да изгради велики медиј (Нетокрација).

Конференција је настављена у сличном ритму па се са великих медија, прешло на домаће међународне компаније - Марко Радоњић је испричао причу о успеху Нордеуса и Топ Елевена. 

До краја конференције, учесници су могли да чују мали водич кроз Андроид од Васиља Милошевића, да од Синише Комленића сазнају како све могу зарадити од Вордпреса, али и да од Ненада Пантелића сазнају мале тајне заната званог интернет маркетинг.

Овогодишњу конференцију је између осталих подржао и АдриаХост - најбољи пословни хостинг у региону и хостинг коме Пушкице верују.

Организатори најављују и трећи Веб дан следеће године, што је од великог значаја првенствено за интернет заједницу источне Србије, али и за професионалну оријентацију младих у овом региону. 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности