Гугл: Не очекујте приватност ако користите Gmail

// Категорије: ИТ | Магазин |

Корисници који своју пошту шаљу преко 425 милиона налога на Gmail-у не могу имати "реална очекивања" да ће њихова комуникација бити поверљива.

"Consumer Watchdog" је објавио судски поднесак који је окарактерисао као "запањујуће признање". Поднесак је написан од стране Гугла након притиска да објасне своју улогу у случају масовне присмотре америчких и страних држављана које је спроводила НСА.

"Гугл је напокон признао да не поштују приватност", изјавио је Џон Симпсон директор пројекта "Consumer Watchdog". "Људи би требало да им верују на реч. Уколико поштујете приватност својих сарадника, не користите Gmail". 

Гугл је покушао да одбаци тужбу која ову компанију терети да је незаконито скенирала пошту која је пристизала са мејл адреса трећих провајдера како би својим корисницима сервирала огласе. У тужби је цитиран извршни директор Гугла Ерик Шмит који је рекао да је "политика Гугла да се примакне 'граници', али да је не прелази". 

У поднеску поднетом ради одбијања ове тужбе Гугл је навео "да се покушава криминализовати стандардна пословна пракса која је део гугловог сервиса од његовог увођења и да сви корисници морају очекивати да ће њихова пошта бити подвргнута аутоматском процесирању".

Према Гуглу "Као што пошиљалац писма пословном партнеру не може бити изненађен ако његов асистент отвори писмо, тако ни корисници веб сервиса за електронску пошту морају знати да ће се њихови мејлови обрађивати".

Портпарол Гугла је изјавио да они схватају приватност својих корисника јако озбиљно и да су супротна нагађања једноставно нетачна. 

Уградили смо врхунске мере заштите у Gmail и ове мере се примењују на сваки мејл без обзира на то ко га шаље.

Симпсон који је дугогодишњи критичар Гугла је изјавио да "Гугл користи погрешну аналогију. Слање мејла је као предавање писма у пошту. Очекујем да пошта писмо испоручи на адресу која је написана на коверти, а не да га отвара и чита". 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

11 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности