Сакура стипендије

// Категорије: Инфо | Стипендија | Вести |

Јесте ли одувек желели да сазнате више о земљи излазећег сунца, Каизен пословној филозофији, самурајима и најсавременијој технологији? Ако јесте, компанија Јапан Тобаццо Интернатионал (ЈТИ) и Амбасада Јапана у Републици Србији Вас позивају да искористите прилику и проширите знање о Јапану тако што ћете се пријавити на конкурс за доделу Сакура стипендија.


Овај конкурс се расписује већ четврту годину заредом и намењен је студентима и истраживачима који нису у сталном односу, а имају добре истраживачке идеје из различитих области, од јапанског језика, књижевности и културе, друштвених и техничких наука, до економије и Каизена. Позивамо кандидате да пошаљу своје предлоге за истраживачки рад у периоду од 29. септембра до 20. октобра 2014. године.


„Овај конкурс намењен је младим, радозналим умовима који изнова постављају питање зашто, неуморно тражећи одговоре баш као прошлогодишњи добитници стипендија. Њихови радови су анализирали Меку моћ Јапана, Јуначки кодекс балканских самураја и далекоисточних хајдука, борбу против корупције у Јапану и Србији, као и утицај Каизена на успех компаније. Позивам студенте и истраживаче да помере границе знања и допринесу бољем међусобном разумевању Србије и Јапана, што је и циљ овог конкурса и компаније ЈТИ.“ – казао је Крис Вудс, потпредседник и генерални директор компаније ЈТИ за Западни Балкан.


„Желим да охрабрим студенте у Србији да пажљиво изаберу истраживачку тему и да се пријаве за Сакура стипендију. Верујем да теме из области економије, друштвених наука, филозофије и културе Јапана имају значаја за Србију. Очекујем да ће награђени студенти својим оригиналним и креативним радовима допринети промовисању бољег разумевања између јапанског и српског народа.“ – рекао је Масафуми Куроки, амбасадор Јапана у Србији.


Да би се пријавили на конкурс, кандидати треба да поднесу предлоге за истраживачки рад путем формулара који се налази на сајту www.sakurastipendije.rs. До 10. новембра ове године биће изабрано пет кандидата, који ће затим морати да заврше своје истраживачке радове до 1. јула 2015. године.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности