Бесплатне масаже и ужине за студенте током испитног рока!

// Категорије: Наш коментар | Факултет |

Фрка око колоквијумске недеље нас пролази, док прича око испита тек почиње.

Незгодно је време да будеш студент, поготово ако си један од многих који читав семестар ништа нису радили. Чак и ако сте вредно и редовно учили живци су ових дана танки. Како је тек бруцошима који се први пут сусрећу са овако нечим?

Свима би пријало неко опуштање без грижње савести, нека лепа реч да замени досадне приче о томе колико је ко учио - која постане стандардна по студентским домовима и читаоницама широм државе. Просто звучи као сан током ових јануарских дана. Али да ли заиста мора остати само сан?

Одавно су познати негативни ефекти стреса по здравље човека. Стручњаци широм света су то доказали већ. Установили су и да просечан студент доста пропати спремајући испите. Желећи да стану томе у крај и помогну младим академцима, донесена је одлука да се спроведу значајне мере за побољшање стандарда студентског живота.

Управа Факултета је изјавила да ће по ходницима бити постављене столице за масажу, дељене бесплатне чоколадице и организовани разговори са професионалним психотерапеутом коме ће се моћи доћи за савет или кратко дружење сваког радног дана између 10 и 18 часова. Да би користио ове угодности  потребно је само уз себе имати оверен индекс. Једина зачкољица је што у том индексу треба да пише да сте студент Унверзитета у Калифорнији.

Меда је задовољан

Не очајавајте зато, јер на ФОНу су спроведене сличне мере! Неке од њих су ту присутне годинама, као на пример редовно масирање од стране Студентске службе, вежбање живаца док смо чекали хоћемо ли у Гинисову књигу рекорда (све је то била само техника преузета из древне књиге о медитацији и продуховљењу кинеског аутора Де Ки Арос-а), или једноставно изаберите неке од прошлогодишњих техника којим су нас одушевљавали.

Уз овакве услове, наше је само да учимо безбрижно. Колеге преко океана и немају чему да се надају много, осим можда, пословима у досадној Силиконској долини где се свеједно ништа не ради него игра стони тенис по цели дан. Уз животно искуство које ми носимо само је небо граница. Успут сазнајемо и да страни факултети уопште немају Пушкице?! Незамисливо, знамо.

Надамо се да да вас ови потези Факултета храбре свакодневно као и нас. Саветујемо вам да загрејете столицу ако већ нисте и послушајте савског галеба Еда Маајку - Но сикирики!

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
7
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

12 + 13

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности