FitQuest и Паметна Башта освојили прва места на MatHackathonu!

// Категорије: Студентске организације | Биз | Инфо |

Трећи по реду MatHackathon, који је организовала Студентска организација Математичког факултета Омикрон, одржан је у суботу и недељу, 13. и 14. маја. Такмичење је одржано у две категорије, једно за ученике средње школе, а друго за студенте. На MatHackathon је учествовало 6 средњошколских тимова који су се такмичили у просторијама Математичког факултета у Јагићевој улици, и 8 студентских тимова, у просторијама СтартИт Центра Београд.


Студентски део такмичења у брзом развоју софтвера, реализован је у току 24 сата, а тема такмичења, која је објављена на самом почетку, била је „Примена ГИС-а“ (Географског информационог система);  док су учесници могли да користе технологије које желе. У жирију су били професори Математичког факултета, као и представници компанија. Прво место је освојио тим Ф4Т, са Математичког факултета у Београду, који су чинили Игор Гркавац, Ненад Лазић, Дарко Стошић и Младен Лазић са апликацијом FitQuest, комбинацијом трчања и игрице, чији је циљ да се људи мотивишу да трче и да им физичка активност буде забавнија. Друго место освојио је тим МАКИ из Новог Сада, са апликацијом Aware, док је треће место освојио тим Samo Yacco са Математичког факултета у Београду, са апликацијом Sportify.


Такмичење за средњошколце је подељено у два дана; првог дана су ученици слушали предавања из области роботике, а другог дана су имали такмичење у трајању од 6 сати, где су морали да покажу све што су научили претходног дана, као и додатну сналажљивост и креативност. Такође, тимски дух и игра нису изостали. Тема такмичења била је „Једна компонента паметне куће“, а ученици су своје идеје реализовали помоћу Flip-n-Click сета, који производи МикроЕлектроника. Жири су сачињавали представници организације Омикрон, као и проф. др Филип Марић, професор на Математичком факултету. Прво место је освојио тим Hackit, у саставу: Данијел Кончар, Машан Вучинић, Никола Старчевић и Срђан Трвић, ученици средње школе Политехнике са решењем под називом „Имплементација паметне стаклене баште“; док је друго место освојио тим Неверморе са решењем под називом „Систем за исхрану кућног љубимца“, а који чине ученици из Рачунарске гимназије, а треће место тим А++ ученика из Математичке гимназије са идејом „Систем за обезбеђивање паметне куће од невремена“. Најмлађи учесници овог такмичења за средњошколце били су такмичари  из тима Робомастери, који чине ученици седмог разреда основне школе огледног одељења при Математичкој гимназији.


Организација пројекта не би била могућа без великодушне подршке спонзора, међу којима су РТРК, ОСА Рачунарски Инжињеринг, Ендава и Микроелектроника, као Златни покровитељи, и САГА, Puzzle Software и ICT Hub као Сребрни покровитељи. Захваљујемо се и StartIt Центру и Математичком факултету на несебичној подршци и обезбеђеном простору за такмичење.


Слоган овогодишњег такмичења је гласио „Compile your destiny.“

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

14 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности