Пет злата за ФОН у Истанбулу!

// Категорије: Спорт | Факултет |

На 38. Међународном студентском турниру Sports Fest 2018 у организацији Boğaziçi University, који је одржан од 10. до 13. маја у Истанбулу, спортске екипе Факултета организационих наука (ФОН) су поново оствариле највећи успех освојивши највише медаља. У веома јакој конкуренцији од 800 студената, са 26 различитих универзитета, ФОН је проглашен за генералног победника са пет златних медаља, једном сребрном и једном бронзаном медаљом.

Златом су се окитиле мушка и женска кошаркашка екипа, рукометаши ФОН-а, женска одбојкашка и фудбалери. Сребро је после веома тешке борбе припало одбојкашима, а бронзу је освојио пливач Мијат Михајловић.

У финалу су одбојкашице и рукометаши „одмерили снаге“ са домаћинима, резултатима 2:0 за наше одбојкашице и 26:11 у корист наших рукометаша. Фудбалери су такође против домаћина из Турске, након неизвесних 1:1 у регуларном делу, а после бољег извођења једанаестераца славили са укупних 4:3, што је и њихов први трофеј на међународној сцени. Кошаркашице су славиле победом над Правним факултетом резултатом 61:56, док су кошаркаши савладали екипу из Турске са 44:38.

Студенти ФОН-а су још једном потврдили лидерство у односу на иностране колеге, као и значај тимског духа који негују на Факултету.

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

5 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности