Гоогле је купио инжењерску компанију која је развила Cheetah

// Категорије: Магазин |

Гоогле је купио инжењерску компанију која је развила Cheetah, најбржег робота који трчи. Boston Dynamics је осма компанија робота коју је Гоогле купио ове године. Цена и величина пројекта, који је предводио бивши шеф Андроида Andy Rubin, држе се у строгој тајности. Ипак, аналитичари кажу да је ово сигнал да расте заинтересованост роботике код потрошача.

Онлајн портал за куповину Амазон, на пример, недавно је најавио да планира да развије флоту дронова који ће се користити у испоруци робе.

У саопштењу које је објавио на Гоогле Плус-у, извршни директор  Larry Page је рекао:

Врло сам узбуђен око пројекта Andy-a Rubina. Његов последњи велики улог, Андроид почела је као луда идеја која се на крају завршила да стотине милиона људи има суперкомпјутер у џепу. Још увек је рано причати о његовом пројекту , али не могу да дочекам да видим како ће се то развијати“.

Boston Dynamics, који не продаје роботе у комерцијалне сврхе, 1992. основао је бивши професор са Института за технологију из Massachusetts-a.

Гоогле је изјавио да ће поштовати војне уговоре које има са Darpa-om.

Видео робота који хода до сада је видело неколико милиона људи. Један од робота, који се зове BigDog, је у стању да се креће по неравном терену, као што су снег и лед.

Izvor: http://www.bbc.co.uk/news/technology-25395989

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

3 + 14

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности