Дванаести по реду ’’Београдски дани инжењера - ЕБЕЦ Београд 2019’’

// Категорије: Инфо | ИТ | Студентске организације | Вести |

Локална група Удружења студената технике Европе - Београд по дванаести пут организује манифестацију под називом Београдски дани инжењера - ЕБЕЦ Београд која ће се одржати од 14. до 18. марта на Машинском факултету.

У склопу овог догађаја, одржаће се и ЕБЕЦ Београд, локална рунда Европског БЕСТ инжењерског такмичења, које, поред локалне, има и регионалну и финалну рунду. Ово такмичење намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета који желе да у две категорије такмичења Тимски дизајн и Студија случаја, ставе на тест своје знање и идеје. Заинтересовани ће имати прилику да се опробају у два различита типа инжењерских проблема - пројектовању и конструисању прототипа уређаја задате намене или у решавању конкретног пословног проблема коришћењем знања из области инжењерства и менаџмента. Регионална рунда такмичења одржаће се у Новом Саду, а финална у августу у Торину.

Поред локалне рунде ЕБЕЦ Београд такмичења, на данима пројекта ће за све заинтересоване бити одржане и радионице за усавршавање личних вештина и Сајам науке, а учесници ће имати прилику и да ступе у контакт са представницима компанија које су увиделе значај и подржале ово такмичење. Циљ Београдских дана инжењера је да студентима пруже шансу да покажу своја знања и способности, да их подстакну да направе прве кораке у свету инжењерских проблема, и, кроз решавање задатака, развију свој тимски дух, креативност и сналажљивост.

“Оно што се истиче као највећа предност овог пројекта јесте неформално образовање које се стиче и у које треба улагати. С обзиром на то да се ЕБЕЦ одржава већ дванаест година, потрудићемо се да га подигнемо на виши ниво, како организацијом, тако и самим задацима. Надамо се да ће учесници уживати на самом пројекту, као што смо ми у припреми истог.” - каже Невена Тасић, главни организатор пројекта.

Пријаве за учешће на Београдским данима инжењера се отварају 22. фебруара. Више информација о пројекту можете пронаћи на страници ebec.best.rs

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности