Case Study Show 2023

// Категорије: Факултет | Студентске организације | Биз | Инфо |

За студенте Београдског универзитета, месец март представља почетак новог семестра, али и идеалну прилику да своје знање и вештине опробају на његовом највећем пројекту, Case Study Show, који ће се ове године одржати у периоду од 3. до 10. марта. Студентска организација ESTIEM LG Београд организује овај пројекат већ 17. годину заредом, а прошле године је бројао 264 учесника и 16 водећих компанија које су га подржале. ЕСТИЕМ је интернационална организација која повезује студенте широм Европе, а њена локална група Београд истиче се по озбиљним и квалитетним пројектима, како интернационалног, тако и локалног карактера.

Case Study Show вам даје могућност да се повежете са великим бројем других студената и компанија, да покажете свој такмичарски дух и, након неколико пажљиво осмишљених радионица, успешно решите реалне проблеме из пословног света. О амбицијама организатора и размерама пројекта најбоље сведочи координатор пројекта, Петар Огњеновић, који више година прати његов развој и напредак:

-Case Study Show је једно дивно искуство које сваком од учесника може да пружи развој, како на професионалном, тако и на личном плану, што, као неко ко је био учесник истог, могу и да потврдим. Верујем да величина овог пројекта, који из године у годину расте, може увек донети само дивне успомене и конекцију са водећим компанијама на нашим просторима.

И ове године се пројекат састоји од добро познатих делова који свеобухватно припремају учеснике заулазак у корпоративни свет, а то је само део онога што осам дана пројекта има да понуди.

петак, 3. март - Први дан пројекта резервисан је за формално, али и неформално упознавање учесника са компанијама. Кроз Show (Me) Business представници компанија имају прилику да упознају учеснике са својим начином рада и учествују у панел дискусији, док кроз Meet Up, учесници су ти који кроз неформалну комуникацију остварјују први контакт са компанијама и користе своју шансу да на њих оставе добар утисак.

викенд, 4. и 5. март – Наредна два дана предвиђена су да кроз Case Academy и Business Case Academy учесници стекну потребна знања и вештине за решавање студије случаја.

  • Студенти прве, друге и треће године који немају претходног искуства у решавању студије случаја ће на Case Academy имати прилику да науче методологију решавања студије случаја, али и да од искусних предавача чују нешто о вештинама које су им неопходне у даљој каријери.
  • За студенте виших година и мастер студија, детаљнија предавања која их спремају за решавање студије одржавају се у оквиру Business Case Academy.

среда и четвртак, 8. и 9. март – Време да студенти покажу своја знања и вештине кроз презентовање решења студије случаја пред представницима компанија. Case Room и Business Case су организовани тако да сваки тим има пођеднаку могућност да своје решење и себе представи на најбољи начин, освоји награде, а студенти старијих година имају и прилику да добију праксу.

петак, 10. март - Пре формалног затварања пројекта, још једна шанса за учеснике да освоје праксу је Speed Dating, који подразумева седмоминутне интервјуе са представницима водећих компанија. Ови интервјуи су, не само одлична прилика да се студенти покажу у најбољем светлу и започну своју каријеру у корпоративном свету, већ и идеална шанса да вежбају и унапреде своје вештине.

Овом приликом позивамо студенте Универзитета у Београду да се опробају у решавању реалних пословних проблема, стекну и примене нова знања, упознају нове људе и потенцијално освоје праксу у једној од водећих компанија на нашем тржишту. Не заборавите, сви ми морамо однекуд да кренемо!

Пријаве су отворене од 9. до 22. фебруара у 23.59.


Линк ка пријави

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

4 + 11

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности