Додељене дипломе седмој генерацији Вип студената

// Категорије: Инфо | Праксе и запослење | Вести |

На свечаној церемонији, чланови Управног одбора Вип мобиле доделили су дипломе седмој генерацији студената и представили летњу праксу која их очекује у овој компанији. Студентима се обратила и Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, а догађају су присуствовали и представници факултета из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Новог Пазара и Ниша.

У оквиру пројекта „Буди Вип студент“, за плаћену двомесечну летњу праксу изабрано је двадесет најуспешнијих студената завршних година основних студија са државних факултета ИТ, техничке и бизнис оријентације. Процес селеције почео је у новембру прошле године, а на конкурс се пријавило 116 студената чији је просечна оцена током студија изнад 8.

„Телекомуникације су сектор са изузетно великим потенцијалом за запошљавање младих стручњака и овакви пројекти су прави начин да се студенти из прве руке упознају са функционисањем једне мултинационалне компаније и процене да ли су спремни да професионалну каријеру развијају у тако захтевном и компетитивном окружењу. Надоградња академског знања кроз доказивање у пракси представља најбољи пут за креирање будућих експерата у телекомуникацијама“, изјавила је током сусрета са Вип студентима Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

„Стратешки циљ наше компаније је да континуирано улаже у развој својих запослених и будућих стручњака у телекомуникацијама како бисмо међу њима добили будуће лидере способне да померају границе српског тржишта кроз изградњу најквалитетније мобилне мреже, пружање иновативних производа и услуга, као и најбољег корисничког искуства. Ово је јединствена прилика за талентоване и предане студенте да развију своје потенцијале, као и да се докажу у правом пословном окружењу“, истакао је Дејан Турк, директор/ ЦЕО компаније Вип мобиле.

Поред стручног усавршавање из области телекомуникација, студентима ће бити омогућено и учешће на три едукативна семинара из области менаџмента и пословних вештина, а компанија Вип их је наградила и нотебоок рачунарима и смарт телефонима из њихове најновије понуде. На пројекту „Буди Вип студент“, до сада је учествовало 117 Вип студената, а чак њих 17 је добило запослење у компанији Вип мобиле.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 18

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности