Интернационално такмичење EESTech Challenge у области Big Data Analysis

// Категорије: Студентске организације | Инфо |

Удружење студената електротехнике Европе - Истек (EESTEC) организује интернационално такмичење EESTech Challenge из области Big Data Analysis под покровитељством Microsoft Development Centra Србија. Пријаве ће бити отворене од 12. до 25. марта у поноћ.

Циљ такмичења јесте унапређивање знања студената ИТ усмерења из области Big Data Analysis кроз тродневни семинар, видео предавања и главни део пројекта - хакатон. Сам пројекат је подељен у две фазе, где се прва фаза одржава на локалном нивоу, а друга на интернационалном.

Прва рунда ће у Београду почети тродневним стручним предавањима у среду, 28. марта, где ће заинтересовани студенти моћи да науче још занимљивих ствари о овогодишњој теми. Тимови од по три члана ће ово новостечено знање применити на такмичењу које траје 24 часа – хакатону, које ће се одржати за викенд, 31. марта и 1. априла. Победници локалне рунде ће се надметати са 23 друга европска тима на великом финалу у мају ове године у Новом Саду, где се одржава друга фаза овог интернационалног пројекта. Осим проверавања свог знања, студенти који се такмиче ће имати прилику да освоје и вредне награде.

Генерални покровитељ овогодишње локалне рунде је Microsoft Development Centar Србија, у чијим просторијама ће се и одржати и сам хакатон.
EESTech Challenge представља прилику за студенте да надограде знање из области електротехнике и рачунарства, као и да допринесу развоју своје професионалне мреже. Пројекат такође представља одличну шансу да компанија ступи у контакт са мотивисаним и способним студентима који су спремни да се суоче са технолошким задацима. Радом са такмичарима на практичном, свакодневном проблему, представници компаније ће бити у прилици да уоче њихове квалитете.

Пријаве се могу наћи на следећем линку.

Big Data Analysis је релативно нова и врло узбудљива грана рачунарске технике и информатике. Big Data је појам који означава велике и комплексне сетове података, код којих традиционалне апликације за обраду истих нису применљиве. Те скупове података карактеришу разноврсност формата, велике брзине обраде и приступа и велики обим информација. Анализа ових података представља њихово испитивање, трансформацију и моделирање са циљем спознаје корисних информација и доношења прецизнијих закључака.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 19

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности