БГПРАКСА2014- Завршен први круг селекције

// Категорије: Инфо | Праксе и запослење | Вести |

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду 18.7.2014. године завршио је први круг селекције кандидата за Универзитетску радну праксу у београдским јавним, јавним-комуналним предузећима, организационим јединицама управе града, Градском већу и установама културе, општинама и  спортским центрима које су учествовале у овогодишњем програму.

На конкурсу који су заједнички расписали град Београд и Универзитет у Београду учествовало је 17 градских предузећа, 18 организационих јединица Градске управе, 14 установа културе, 11 градских општина града Београда, 5 спортских центара и Градско веће, а било је отворено укупно 357 места за обављање праксе у трајању од два месеца уз менторску подршку за сваку позицију за праксу.

Конкурс је био отворен од 27.јуна до 10. јула 2014. године за кандидате са укупно 28 високо школских установа у Београду.

Студенти су имали могућност да се пријаве на више позиција. Пријаве су се обављале електронским путем преко Центра за развој каријере који је администрирао целокупни конкурс и за све институције извршио предселекцију пријављених кандидата. 

Општи услови конкурса односили су се на то да је кандидат са одговарајуће образовне институције, што је документовано потврдом са факултета, као и да поседује тражен ниво знања енглеског језика и рада на рачунару. Свако предузеће је одредило услове које кандидат треба да задовољава да би се квалификовао за одређену позицију за праксу. 

Центар за развој каријере честита кандидатима који су се пласирали у финалисте и они могу да очекују позив на разговор из предузећа односно организације или установе које ће донети финалну одлуку о избору кандидата за учешће у овом програму.

Финална селекција кандидата планирана је у периоду од 21. до 25. јула а, а почетак праксе за 1.август 2014.године.  Пракса ће трајати два месеца, а студенти ће имати непосредно одређеног ментора, који ће им бити на располагању током целог циклуса праксе.

Универзитетска радна пракса - БГ пракса се реализује пету годину за редом на основу потписаног Протокола о сарадњи између Универзитета у Београду и Градске Управе Града Београда у области организовања и реализовања универзитетске радне праксе студената.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
2

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 12

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности