Смрт Виндоуза XP ће утицати на 95% банкомата у свету

// Категорије: ИТ | Магазин |

Иако некима може звучати необично, у позадини највећег процента банкомата на свету, налази се Виндоуз XP, сада већ 12 година стар Мајкрософтов оперативни систем. 

Након што Мајркософт укине подршку за овај систем 8. априла ове године, сви ови банкомати мораће да буду замењени или унапређени. Иако се Мајкрософт на овај потез није одлучио преко ноћи и већ годинама га најављује, банкарска индустрија је јако споро реаговала и од априла ће највећи број банкомата бити изложен различитим врстама ризика.

Ове старе банкомата ћете препознати по томе што немају екран осетљив на додир већ имају хардверске дугмиће и јако сиромашан интерфејс који је притом изузетно спор.

Наравно логичан избор за нови оперативни систем је Виндоуз 7, али овај прелазак ће значити или хардверско унапређење банкомата или потпуну замену банкомата који не могу да се унапреде. 

Ова унапређења ће свакако представљати главобољу и значајан трошак банкарској индустрији, али ће са друге стране клијенти бити задовољни бољим функционисањем банкомата. 

Остаје да сачекамо и видимо реакцију банака у Србији и окружењу на смрт нашироко вољеног Виндоуза XP.

Извор: The Verge

Logican potez je prelazak na Windows 7?! Meni bi logicnije bilo da predju na Windows 8, zar ne? Kad vec moraju da menjaju i bankomate...

Објављено: 20.01.2014 22:53 - (micrso)


0
1
4
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 16

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности