Холограмско светско првенство?

// Категорије: ИТ | Магазин |

Да ли сте размишљали о томе да одете на бар једно светско првенство у животу? Јапанци ће вам омогућити да ту жељу испуните. На стадиону вашег фудбалског клуба!

Наиме, Јапан се кандидовао за организовање светског првенства у фудбалу 2022. године. У својој кандидатури предложили су да све мечеве снима 200 ХД камера, а снимак ће се пројектовати у 3Д технологији на праве терене широм света. Чак и ако сте мислили да технологија није толико напредовала у последњој деценији, Јапанци спомињу и могућност да цео терен озвуче микрофонима који ће се налазити испод траве како би ухватили сваки звук и учинили искуство гледања холограмске утакмице још бољим. Такође, стручњаци из ''земље излазећег сунца'' најављују да ће холограми бити снабдевани енергијом од стране соларних плоча, као и кинетичком енергијом коју ће производити стадион пун навијача.

После свих ових научно-фантастичних предлога не можемо да се не запитамо да ли ће Јапан на то првенство извести прву поставу сачињену од робота?

Нажалост, организација светског првенства у фудбалу 2022. године је (сумњиво) додељена Катару, па стога нећемо бити у могућности да пратимо првенство на стадиону Партизана или Црвене Звезде. Ипак, прича се да Јапан и даље тестира овај начин преноса спортских дешавања како би га учини функционалним за Олимпијске игре 2020. године.

Не мењајте канал, на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
4
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

9 + 9

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности