Кад су нам потребни, нема их нигде

// Категорије: Инфо | Факултет | Наш коментар |

Поред информација о томе које предмете студенти четврте године ИСиТ-а могу одабрати, имали смо прилику и да чујемо пар занимљивих информација о „реформи“ (читај сакаћењу) наставног плана и програма. На седници већа, када се разматрала промена и поновна акредитација смера ИСиТ за школску 2012/13 годину, укинут је један изборни предмет, и уместо њега уведена „обавезна пракса“. Очигледно је да су поједини професори сматрали да је битније да студенти науче да кувају кафе и играју игрице по државним предузећима (част изузецима) него да изучавају неку корисну област на факултету.

Оно што је заправо тема овог чланка је начин на који је ова одлука прогурана. Друга група професора је имала другачији план за реформу. Тај план је подразумевао да се „неки други предмет“ учини изборним, и уместо њега убаци та пракса. На тај начин би се студенти отарасили једног беспотребног предмета, и уместо њега би могли да одаберу нешто корисније и њима интересантније. Међутим, на овом састанку није било ниједног представника студената из Студентског парламента. Налазимо то скандалозним, и питамо парламентарце, шта су радили тог дана? Немогуће је да од гомиле њих ниједан није могао да издвоји пар сати времена да ради оно што му је дужност, а то је да се бори за право студената за боље образовање? Они се редовно налазе увређеним због наших писања о њиховом (не)раду а не покушавају да нас разувере и ураде нешто заиста битно. Иако су од тада одржани нови избори, иста група људи је остала на челу Парламента, па очекујемо њихов одговор.

Извор информација у овом случају је био проф. Братислав Петровић, који је ове чињенице изнео пред присутним студентима и професорима на презентацији изборних предмета, у петак, 19.09.2013. године. Професор том приликом није изнео своје мишљење о Парламенту (само је поменуо њихов изостанак). Мишљење изнето о њима, је утисак Екипе Пушкица,а верујемо и већине студената који здраво размишљају.

Nije Sloba kriv, mi smo g**na! Ovo moze da se primeni i za situaciju na FON-u. Svi pljuju i svima smeta rad Parlamenta, a kada dodje vreme izbora za taj parlament ili ti isti nece da se aktiviraju i da pokusaju da ih smene ili nece da podrze one koji hoce da ih smene.


Објављено: 21.09.2013 18:59 - (Gledam sa strane i cekam da svane)


1
22
Ekipa Puskica je politicki korektna, ali ja bas i nisam. "Neki drugi predmet" = Upravljanje kvalitetom, predmet glup bez premca sa profesorom neodgovornim bez premca (u terminu uvida, gospodin radi privatno na Zlatiboru, drzi seminar, a asistente ostavi bez mogucnosti da dodaju bodove ako ima gresaka). Parlament komentara bez, jadno. Praksa ce satro da stvori privid da se nase visoko skolstvo orijentisalo na praksu prateci evropske i americke trendove. Hoce malo sutra, jedino ako ce neko da bude dipl. kafekuvarica.

Објављено: 21.09.2013 17:40 - (Marko M)


3
29

Zbog njihove neodgovornosti i nesposobnosti, upravljanje kvalitetom je i dalje ostalo obavezno (HEJ!), a mi sad moramo da izaberemo samo jedan od gomile strucnih i strogo informatickih predmeta !!!


Објављено: 21.09.2013 17:36 - (uk)


3
38
56
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности